Muškarci najviše vole žene sa dugom, ravnom kosom

Kakvu kosu vole muškarci

Američki magazine Kosmopolitan sproveo je istraživanje vezano za ženske frizure i na način kako ih muškarci doživljavaju.
Rezultati su pokazali da čak 74% muškarca devojke sa dugom kosom smatra atraktivnijom u odnosu na devojke sa kratkom kosom.

Činjenica je da ženska frizura mnogo govori o dami – tekstura, oblik, dužina i boja su osnovne karakteristike na osnovu kojih možete stvoriti sliku o nečijoj ličnosti. Ipak, bez obzira na boju ili teksturu, dobra stvar u vezi sa vašom kosom je da uvek možete da je promenite.

1. Tip kose
Dame koje imaju uvijenu ili blago talasastu kosu važe za najpristupačnije, dok u poslovnom svetu za najpouzdanije osobe. Pripadnice lepšeg pola koje nose ravnu kosu deluju povučeno i manje dolaze do izražaja.

2. Dužina kose
Prema brojnim istraživanjima, muškarci za najseksepilniju frizuru smatraju dugu ravnu kosu, nebitno da li je kosa crvena, plava, crna ili smeđa. Ovakva frizura asocira na glamur. Srednja dužina kose ukazuje na inteligentne i dobroćudne dame. Kratka kosa među damama oslikava muškost, dok dugi i sjajni uvojci sugerišu na mladost i plodnost. Ipak, neka istraživanja pokazala su da žene sa kratkom kosom važe za smele i samouverene osobe.

3. Šiške
Dame koje nose šiške na stranu smatraju se klasičnim. To su osobe mladalačkog i veselog duha orijentisane na posao i karijeru. One koje nose ravne šiške preko celog čela su žene čvrstog karaktera sa direktnim pristupom u komunikaciji. Ovakve šiške su simbol visoke mode.

4. Boja kose
Neobične dame, zabavne i pune samopouzdanja najčešće vole da eksperimentišu sa svetlijim tonovima. Prema poslednjim istraživanjima,  sve više starijih žena se farba u plavo tako da ova boja nema više tako jaku simboliku mladalačkog duha.

Nažalost, moge žene zbog nestručnog tretiranja kose izgube folikule te je potrebno da se podvrgnu transplantaciji kose. Predstavljamo vam nekoliko saveta oko presađivanja kose.


Нема коментара:

Постави коментар