Da, moguće je! Prirodni načini da ubrzate rast kose

Kako ubrzati rast kose


Konačno ste odlučili da puštate kosu i voleli biste da ona što brže naraste. Uprkos jakoj želji, svesni ste da to nije moguće preko noći. Pored transplantacije kose, koje je uvek adekvatno rešenje, rast kose možete ubrzati sa par prirodnih, ali efikasnih trikova.


* Jedite ljuto i začinjeno
Čili papričice sadrže kapsaicin, jedinjenje koje im daje ljutinu i pozitivno deluje u borbi protiv opadanja kose. Dokazano je da ovo jedinjenje potpomaže rast kose podstičući prirodne ljudske faktore rasta.

* Pijte sojino mleko
U svom sastavu, soja sadrži izoflavone, fitonutrijente koji podstiču rast dlake. Stoga se preporučuje da ovu namirnice uvrstite u svakodnevnu ishranu.

* Biotin kao dodatak ishrani
Nedostatak biotina uzrokuje pojačano opadanje kose. Stoga je veoma važno ishranu obogatiti namirnicama bogatim biotinom, a to su paradajz, šargarepa, zelena salata, blitva...

* Masirajte teme glave
Veoma je važno poboljšati cirkulaciju na temenu, a samim tim stimuliše se i folikule dlake. Preporučuje se da svako veče pre spavanja na suvu kosu utrljate gel aloje.

* Oslobodite se stresa
Stres sa sobom nosi niz negativnih efekata koji narušavaju zdravlje. Osim toga, usporava rast kose i izaziva pojačano opadanje.

* Redovno šišajte krajeve
Kako biste ubrzali rast kose, veoma je važno rešiti se ispucalih krajeva. Oštećeni krajevi mogu dovesti do pucanja i opadanja kose. Osim toga, bilo bi dobro kosu šišati toplim makazama jer ovaj način sprečava pucanje krajeva.

Recepti za brži rast kose

* Maska od ricinusa
Pomešajte 1 žumance, po 1 kašičicu čičkovog i ricinusovog ulja i soka od aloje. Pripremljenu mešavinu nanesite na koren kose, stavite kapu za tuširanje, pa uvijte u peškir i ostavite da stoji 1 sat. Potom kosu oprati redovno šamponom. Postupak ponavljati jednom nedeljno oko 3 meseca.

* Maska sa čili paprikom
Pomešajte po 1 kašiku čili paprike, ricinusovog ulja i balzama za kosu. Pripremljenu smesu nanesite na koren kose, stavite kapu za tuširanje, pa uvijte u peškir i ostavite da stoji 1 sat. Potom kosu oprati redovno šamponom. Postupak ponavljati jednom nedeljno oko 3 meseca. 

Нема коментара:

Постави коментар