Jednostavno i prirodno: Maska koja sprečava opadanje kose!

Kako da sprečite opadanje kose

Primetili ste da vam u poslednje vreme više opada kosa? Ne brinite, vrlo je moguće da je to samo faza koja je normalna tokom procesa rasta kose koji traje od 2 do 6 godina.
Tokom ovog procesa, kosa raste, potom staje sa rastom i na kraju opada. Pod normalnim se smatra ukoliko dnevno opadne u proseku od 50 do 100 dlaka, a sve preko toga je problem. Pod ozbiljnim problemom se smatra ako na kosi imate mesta koja su posebno retka i ukoliko vam kosa opada u pramenovima.

Prirodna maska za kosu protiv opadanja kose
Na tržištu se nalaze mnogobrojni preparati koji sprečavaju opadanje kose. Međutim, mnogi od njih ne rešavaju problem. Upravo iz tog razloga mnogi stručnjaci savetuju prirodne losione koji ne sadrže štetne hemikalije, jeftiniji su i možete ih sami napraviti.
Maska od piva, meda, jaja i banane blagotvorno deluje na zdravlje kose  - čini je sjajnijom i sprečava opsadanje. Zahvaljujući aminokiselinama i lecitinu koji se nalaze u jajima, ova namirnica pomaže rast kose, štiti od oštećenja i sprečava pojavu peruti. Banana je voćka izuzetno bogata vitaminima i prirodnim uljima te pruža kosi sjaj, mekoću i elastičnost. Osim toga, banana sprečava oštećenje na krajevima i efekat slamaste kose.  Med predstavlja riznicu hranljivih materija i vitamina važnih za zdravlje kose. Sadrži značajne količine aminokiselina koje pomažu u regeneraciji suve i oštećene kose. Pored otga, šećeri u medu daju vlasi sjaj i glatkoću.  Pivo, veoma značajan sastojak u ovoj maski, jača kosu i pomaže rast.

Recept:
SASTOJCI:
·         1 žumance
·         1/2 banana
·         1 dl piva
·         1 kašika organskog meda

U blender staviti žumance, banana, pivo i med te miksirati dok ne dobijete glatku smesu. Potom pripremljenu masku naneti na delove sa kojih najviše opada kosa pa ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga, kosu redovno oprati šamponom. Da biste videli rezultate, neophodno je masku koristiti jednom nedeljno.

Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар