Zbog ovih greški vam opada kosa!

Stilizovanje i nadogradnja dovode do gubitka kose

Mnoge dame se groze pomisli da bi jednog dana i one mogle da počnu da gube kosu. Ipak,  mnoge od njih svakodnevno rade stvari koje ih vode upravo do toga. Stilizovanje i nadogradnja kose sasvim sigurno dovode do gubitka kose.


Ako ste od onih dama koje vole da se igraju sa frizurom, te veoma često isprobavate različite novitete, povedite računa. Veoma je važno imati meru u svemu tome, a pored toga, potrebno je pravilno negovati kosu. Ako preterate, znajte da može doći do ozbiljnih posledica. Mnoge žene pate od gubitka kose zbog preteranog stilizovanja i nadogradnje kose. Zato drage dame, ako želite lepu i zdravu kosu, pročitajte savete u nastavku teksta.

Nadogradnja kose - nikako
Nadogradnja kose je veoma popularna kod poznatih ličnosti, te su i mnogobrojni fanovi krenuli njihovim stopama. Nadogradnja može da bude veoma teška, što će sasvim sigurno oslabiti kosu. Kod ove procedure, na koren se najčešće stavlja lepak kako bi umetci bolje stajali. Baš zato, hranljivi sastojci ne prolaze normalno, te se stvaraju pečati bez kose na glavi.

Ne perite kosu vrelom vodom
Jeste da vrela voda pomaže opuštanje tela nakon napornog dana. Ali vrela kosa predstavlja stres za kosu i oštećuje je šteti kosi. Osim toga, mnogo brže od hladnije vode skida farbu sa vlasi.

Zaboravite na prese i uvijače
Korišćenje presa za kosu i različitih uvijača slabi kosu, što izaziva gubitak kose. Iz tog razloga, ne preporučuje se korišćenje ovih aparata više od jednom nedeljno. Činjenica je da prese i uvijači proređuju kosu, te će vam napraviti ozbiljan problem sa gubitkom kose.

Farbanje izaziva opadanje kose
Da li ste znale da se u sastavu boja za kosu nalaze se hemikalije koje menjaju prirodni pigment kose. Upravo te supstance, slabe kosu i izazivaju opadanje.

Hlor oštećuje kosu
Blanš sadrži hlor koji uništava kosu. Čak i voda u bazenima može biti problem. Stoga, ukoliko ste ljubitelj plivanja, koristite kapu za glavu.
Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар