Sprečite opadanje kose – zaboravite na alkohol!

Alkohol uzrokuje opadanje kose

Da li ste znali da alkohol lose utiče na kvalitet kose? Da bi kosa bila zdrava neophodno je da je konstantno negujete i hranite.
Takođe, nega je izuzetno važna i za normalan rast kose. Alkohol, baš kao i cigarete, sprečava normalan rast i uzrokuje opadanje kose.

 Zašto je alkohol štetan za kosu? 

Alkoholna pića utiču na nivo estrogena, gvožđa i cinka u organizmu. Konzumiranjem ovih napitaka spušta se nivo estrogena i cinka što negativno deluje na rast kose. Manjak estrogena dovodi do opadanja kose, a mineral cinka je veoma važan za pravilan rast. Konzumiranjem alkohola smanjuje se i nivo gvožđa u organizmu koji učestvuje u formiranju kreatina koji stvara folikule dlake. Osim toga, alkohol smanjuje nivo vitamin B i C, koji su izuzetno važni za kosu. Vitamin B5, poznatiji kao pantotenonska kiselina, sprečava opadanje kose i pojavu sedih vlasi. Redovnim konzumiranjem alkohola opada i nivo folne kiseline koja čini kosu jakom. Poznato je da oni koji često piju alkohol obično nemaju uravnoteženu ishranu što takođe uzrokuje deficit vitamina, i loše utiče na kosu. Alkohol utiče i na kvalitet sna, a da neispavanost dovodi do stresa koji je jedan od uzroka opadanja kose. Redovno konzumiranje alkohola lose utiče na jetru, jedan od najvažnijih organa u telu. Jetra razgrađuje otrove i reguliše ravnotežu hormona koji mogu da dovedu do minijaturizacije folikula dlake i opadanja kose.
Ipak, treba napomenuti da osobe koje umereno konzumiraju alkohol, a imaju problem sa opadajem kose, uzrok problema treba da potraže negde drugde.

Napomena:
Poznato je da je kosa sastavljena od dlake i korena unutar kojeg se formiraju ćelije koje izumiru kako vreme prolazi. Kosa, kao i tkivo, zahteva stalnu hranu kako bi bila zdrava i pravilno rasla. Ukoliko ste zabrinuti zbog gubitka kose, trebalo bi da posetite doktora kako biste utvrdili uzrok.

1 коментар:

  1. I da imam novca ne bih radio presadjivanje kose. Naravno, u ovoj fazi života. Da imam 20 godina i brdo para, sigurno je da bi to bila realna opcija. Ono što znam i što više ne košta milione je da je to skoro pa rutinska operacija za one koji nisu previše zakasnili i mogu da plate. Efekat se vidi i ko god ne veruje trebao bi da se informiše, ako već nema primere iz okruženja. Čitajući ono što se nudi na tržištu, aht transplantacija kose, ili presadjivanje kose aht metodom, deluje najozbiljnije, nisu najjeftiniji, ali kome je do najniže cene neka ide kod Kineza, kao i za druge stvari.
    Ahttp://www.ahttransplantacijakose.com/opadanje-kose/

    ОдговориИзбриши