TRIKOVI KOJI ZLATA VREDE: 6 tajni za kosu kao sa reklame!


Kako da imate kosu kao Francuskinje?

Poznato je da Francuskinje važe za jedne od najlepših žena na svetu. Ove dame su poznate po izuzetnom stilu, načinu na koji uživaju u životu i hrani, kao i lepoti i divnim frizurama.
One uvek biraju prirodne nijanse kose koja pristaje njihovom tenu i boji očiju. Francuskinje koje imaju smeđu kosu, a žele da je posvetle, one nikada neće ofarbati celu kosu u plavo, već će samo posvetliti pramenove pri vrhu.

U nastavku teksta vam predstavljamo kako da imate kosu kao Francuskinje.


Nemojte farbati celu kosu
Ako želite da promenite boju kose,  isključivo je farbajte u malo svetliju ili malo tamniju nijansu od vaše. Francuskinje se retko odlučuju na velike promene. One ne odstupaju previše od prirodne boje kose.

Zaboravite na fen
Ukoliko želite kosu kao Francuskinje, onda zaboravite na fen,je rove dame nikada, ali baš nikada, ne suše kosu fenom. Tokom vrelih letnjih dana, one puste kosu da se prirodno suši, a zimi je umotaju u peškir i na taj način osuše.

Kosu ne treba prati svaki dan
Nije preporučljivo prati kosu svaki dan. Potrebno je napraviti pauzu od 3 ili 4 dana između pranja. Francuskinje peru kosu u proseku svakog trećeg dana.

Redovno skraćujte krajeve
Ako želite da je vaša kosa zdrava, neophodno je da redovno skraćujete ispucale krajeve. Svaka frizura će bolje izgledati kada je kosa zdrava.

Koristite prirodne preparate za kosu
Za negu svoje kose birajte nežne proizvode na bazi prirodnih sastojaka bez silikona i sulfata. Često koriste regeneratore koji se ne ispiraju.

Figaro, pegla, ekstenzije – nikako

Bez obzira da li imate kovrdžavu ili ravnu kosu, ukoliko želite lepu kosu kao Francuskinje, zaboravite na pegle za ravnanje, kao i figaroa za kovrdžanje. Osim toga, nemojte koristiti ekstenzije.

Нема коментара:

Постави коментар