Da li i vama opada kosa ovih dana? Evo kako da to sprečite!

Nega kose u jesen

Normalno je da nakon vrelog leta kosa doživi šok u jesen i normalna je pojava da kosa intenzivno opada i gubi na volumenu. Upravo iz tog razloga je veoma važno kosi priuštiti dodatnu negu kako bi se što pre oporavila i vratila svoj sjajni izgled.


Pogledajte kako da pripremite vašu kosu za predstojeću jesen

1. Promenite proizvode za kosu
Veoma je važna pravilna nega kose tokom jesenjih dana. U ovom periodu kolekcija proizvoda treba da nahrani kosu, podstiče rast i daje joj volumen.

2. Ubacite u upotrebu ulja za kosu
Kako bi vaša kosa bila zdrava i sjajna, te ne bi opadala,  koristite neke od toplih ulja za kosu. Ova ulja se nanose zagrejana, što omogućava njihovo bolje upijanje i delovanje. Osim toga, u ovim uljima se nalaze i supstance koje deluje direktno na vlasište i podstiču rast kose.

3. Promenite frizuru
Jesen je pravo vreme za promenu frizure. Obavezno skratite „rascvetale“ delove iznajte da će vaša kosa nakon šišanja delovati gušće, urednije i mekše.

4. Koristite zaštitne faktore
U ovom periodu morate  zaštititi kosu od jesenjih uticaja. Hladnoća, vetar, kiša i magla su neprijatelji vaše kose. Nosite odgovarajuće kape ili šešire, a probajte i sa korišćenjem proizvoda koji će sprečiti kovrdžanje kose usled vlage.

5. Da li ste razmišljale da promenite boju kose?
Poznato je da će vaša kosa tokom leta posvetleti od sunca. Kako bi vaša kosa izgledala i dalje sveže i osunčano jeste da se ofarbate u neku nijansu meda. Zlatni tonovi ili pramenovi na vašoj kosi izgledaće fantastično i upiće sve i jedan zrak sunca u jesenjim danima.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар