Napravite same prirodne maske za kosu!

Prirodne maske za negu kose

Činjenica je da je lepa i zdrava kosa san svake žene. Kako biste sprečili opadanje, te održali zdravlje kose, veoma je važno da hranite vlasište i teme glave prirodnim maskama. Umesto da “bacate” pare na skupe preparate, možete sami veoma jednostavno napraviti prirodne maske.


Predstavljamo vam nekoliko efikasnih maski za kosu:

Maska od jajeta – Pomešajte jedno jaje, šolju mleka, 2 kašike soka od limuna i 2 kašike maslinovog ulja. Pripremljenom maskom teme glave, a zatim glavu pokrijte kapom za tuširanje i ostavite da odstoji 20 minuta, a potom isperite hladnom vodom.

Maska od banana– Pomešajte dve zrele banana, po 1 kašiku maslinovog i kokosovog ulja i meda. Masku ninety na kosu, utrljati u teme i ostaviti da odstoji 5 minuta, a potom isprati mlakom vodom
.
Maska od jogurta– Pomešajte 1 šolju jogurta, 1 kašiku maslinovog ulja i jednu kašiku meda, te nanesite masku od korena do vrhova kose i ostavite da odstoji 15 minuta. Isprati kosu hladnom vodom.

 Maska od avokada–  Pomešati jedan manji zreo avokado, pola šolje mleka, po 1 kašiku maslinovog i bademovog ulja. Masku naneti od korena do vrhova, ostaviti da odstoji,a  potom isprati hladnom vodom. Ovu masku je potrebno koristiti jednom ili dva puta nedeljno.

Listovi karija i maska od kokosa– Pomešati nekoliko svežih listova karija i nekoliko kašika kokosovog ulja pa kuvati na tihoj vatri dok ne provri.  Maskom masirati celu kosu par minuta, ostaviti da odstoji 20 minuta a zatim dobro isperite. Ovu masku korisiti dva puta nedeljno.

Ricinusovo ulje i rakija– Pomešati dve kašike ricinusovog ulja, dve kašike rakije i jedno jaje. Pripremljenom maskom prvo masirati teme, a potom naneti na celu kosu. Ostaviti da odstoji, a zatim isprati hladnom vodom.

 Maska od ruzmarina– Prokuvati nekoliko kašika iseckanog ruzmarina, pa ostaviti da se ohladi. Potom masirati glavu i ostaviti da odstoji 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

Maska od zelenog čaja–  Pomešati jedno žumance i 2 kašike sveže pripremljenog zelenog čaja. Smesu mešajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Masku ravnomerno naneti po temenu i kosi, ostaviti da odstoji 20 minuta pa isprati prvo hladnom vodom, a potom oprati šamponom.


1 коментар: