Sezonsko opadanje kose


Sezonsko opadanje kose - noćna mora svake žene


Šta sve može biti uzrok opadanja kose? Stres, starenje, hormonalne promene, manjak gvožđa u organizmu, loša ishrana, starenje…Sve to može doprineti tome da vam kosa pojačano opada. Nakon trudnoće se takođe javlja opadanje kose. Uzroke pojačanog opadanja kose treba prekontrolisati, jer gubitak kose može biti i znak neke ozbiljne bolesti,  pa je vrlo bitno utvrditi poreklo poremećaja da bi se odredila adekvatna terapija.
Tokom jeseni i proleća opadanje kose je čest problem. Koliko vlasi dnevno je normalno da opadne? Ukoliko u toku dana opadne 60-100 dlaka vi onda imate problem sa opadanjem kose! Šta je uzrok tome? Uzroci mogu biti razni i na kraju krajeva sasvim bezazleni.


Kosa je ukras svake žene

Kosa je ukras svake žene, međutim oko 20% ženske populacije se susreće sa sezonskim opadanjem kose, naročito u jesen i proleće. Sezonsko opadanje kose, na sreću, kratko traje. Veoma je bitno da problem opadanja kose, ukoliko ono nije posledica oboljenja, ne shvatite kao nešto najgore što vam se desilo. Problem opadanja kose, kao i svaki problem u životu, je rešiv.

Pogledajte koje vam namirnice mogu pomoći u borbi protiv opadanja kose

SPANAĆ 
Spanać je povrće koje je puno minerala i vitamina, kao i antioksidanata, i sve ovo ga čini dobrim saveznikom u borbi protiv opadanja kose.
JAJA
Večita dilema! Da li ih je dobro jesti ili ne? U medijima se stalno raspravlja o tome, ali kada je opadanje kose u pitanju, jaja su odličan izbor protiv prekomernog gubitka vlasi.
LOSOS

Bogat omega-3 masnim kiselinama, svakako namirnica koja sprečava gubitak kose.
SOČIVO 
Izvor vitamina i esencijalnih minerala. Sočivo je ključno u sprečavanju gubitka kose.
OVSENE PAHULJICE
Od njih možete napraviti jako ukusne kolače i još ukusniji doručak, ali ih možete koristiti i kao namirnicu koja sprečava opadanje kose.

Нема коментара:

Постави коментар