Prirodnim putem do lepe i zdrave kose!


Biljna ulja sprečavaju opadanje kose

U današnje vreme sve više ljudi ima problem sa opadanjemkose.
Savremen način života, nepravilna i neredovna ishrana, loša nega, kao i velika izloženost stresu mogu dovesti do gubitka kose. Ipak, najčešći uzrok ovog problema je genetika. Narodna medicina ima rešenje i za ovaj problem, pa tako lekovita biljna ulja koja podstiču relaksaciju mogu sprečiti opadanje kose.
Ovih pet biljnih ulja zaustavljaju opadanje kose, daju joj volumen i zdrav sjaj.

*Kokosovo ulje

Kokosovo ulje važi za jedno od najboljih ulja protiv opadanja kose. Izuzetno je bogato proteinima, prodire u dlaku i sprečava opadanje. Takođe, kokosovo ulje daje kosi sjaj, mekoću, ubrzava rast i štiti je od isušivanja.
Kako se koristi:
Utrljajte ulje u kosu, te ostavite da stoji nekoliko sati, a zatim redovno operite kosu šamponom.

*Maslinovo ulje

U odnosu na druga biljna ulja, maslinovo uspešnije prodire u vlas, te ima hidratantna svojstva.
Kako se koristi:
Blago zagrejte ulje i lagano umasirajte u teme i na pramenove kose, te ostavite da odstoji 45 minuta, a potom operite kosu blagim šamponom.

*Bademovo ulje

Ovo ulje veoma je bogato vitaminima D I E, mineralima poput kalcijuma i magnezijuma, kao i omega-3 masnim kiselinama, pa uspešno kosi daje kosi sjaj i mekoću, te podstiče rast nove kose. Takođe,  regeneriše oštećenu kosu i ubrzava rast kose. Ukoliko ste alergični na neke orašaste plodove, trebalo bi da izbegavate bademovo ulje.
Kako se koristi:
Zagrejte bademovo ulje i nežno ga utrljajte preko kože glave, pa ostavite da odstoji 2 sata.

*Ricinusovo ulje

Ovo ulje blagotvorno deluje na rast kose i veoma je delotvorno protiv opadanja kose. Sadrži ricinoleičnu kiselinu koja ima snažna antigljivična, antibakterijska i antiupalna svojstva. Takođe je veoma bogato vitaminom E koji ima antioksidativno delovanje.
Kako se koristi:
Ovo ulje možete umasirati u teme i ravnomerno rasporediti po kosi, a zatim ostaviti da odstoji minimum sat vremena, pa isprati kosu.

*Ulje lavande

Ulje lavande povećava cirkulaciju krvi u temenu i ima antibakterijka svojstva koja čuvaju kožu glave, te poboljšavaju zdravlje kose.
Kako se koristi:
Pomešajte malo lavandinog ulja sa maslinovim uljem, sipajte u flašu, zatvorite i ostavite mesec dana da odstoji. Zatim, lagano umasirajte na kožu glave i ostavite preko noći da odstoji, a zatim ujutru kosu isperite blagim biljnim šamponom.


Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар