Ne volite zelene kašaste sokove? Evo zašto treba da ih zavolite!

 
Zeleni kašasti napici blagotvorno deluju na zdravlje kose


U poslednje vreme, zeleni smuti je postao pravi hit među zagovornicima zdrave ishrane. Ovi napici, osim što su izuetno ukusni, veoma su dobri za zdravlje, lepotu i čišćenje organizma.


Zeleni kašasti napici prave se od 60% voća, 40% zelenog lisnatog povrća ili samoniklog bilja i vode. Izuzetno su bogati vitaminima, mineralima i vlaknima, te obezbeđuju telu sve neophodne nutrijente. Veoma su ukusni i lagani, a osim toga, brzo se pripremaju. Blagotvorno deluju na zdravlje kose – sprečavaju opadanje i oštećenje krajeva, te joj pružaju prirodan sjaj.

Pročitajte u nastavku teksta recepte za smutije koji će poboljšati zdravlje vaše kose i učiniti je da izgleda kao sa reklame.

1. Smuti sa keljom i kurkumom
U blender staviti dve šolje kelja iseckanog na krupnije komade, ¼ šolje peršuna, 2 šolje nezaslađene kokosove vode, pa dobro izmiksirati. Zatim dodati 1 šolju ananasa, ½ manga, sok od ½ limuna i ½ kašičice kurkume i miksirati dok ne dobijete glatku smesu.

2. Smuti sa spanaćem i papajom
U blender staviti 2 šolje spanaća, 2 šolje nezaslađene kokosove vode, i miksirati dok ne dobijete glatku smesu. Potom dodati 1 oguljenu pomorandžu, 1 šolju iseckane papaje i ½ šolje jagoda pa dobro umutiti.

3. Smuti sa spanaćem i kupinama
U blender staviti 1,5 šolju spanaća, ½ šolje sveže nane i 2 šolje nezaslađene kokosove vode pa dobro izmiksirati. Zatim dodati 2 šolje kupina i 2 kivija pa mutiti dok ne dobijete glatku smesu.

4. Smuti sa keljom i dinjom
U blender staviti 2 šolje kelja, 1 šolju nezaslađene kokosove vode i 1 šolju iseckane dinje pa miksirati dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodati 2 šolje iseckanog manga, po ½ šolje iseckane šargarepe i ananasa pa mutiti dok ne dobijete glatku smesu.

5. Smuti sa spanaćem i lubenicom
U blender staviti 2 šolje spanaća i 1 šolju lubenice isečene na komade pa dobro izmiksirati. Zatim dodati po 1 šolju nektarina i jagoda pa mutiti dok ne dobijete glatku smesu.

6. Smuti sa keljom i ananasom
U blender staviti 2 šolje kelja, ¼ šolje sveže nane i 2 šolje nezaslađene kokosove vode pa dobro izmiksirati. Zatim dodati 3 šolje iseckanog ananasa i sok od 1 limete pa miksirati dok ne dobijete glatku smesu.


Нема коментара:

Постави коментар