Suvi i ispucali krajevi su prošlost!

 
Vitamin E veoma koristan za kosu
Poznato je da je vitamin E veoma moćan antioksidans koji blagotvorno deluje na zdravlje kose.
Za kosu je veoma korisno ulje s vitaminom E - ono ne samo da će sprečava opadanje kose, nego ubrzava rast i čuva zdravlje vaše kose. Takođe, ulje s vitaminom E ubrzava cirkulaciju, poboljšava teksturu i kvalitet kose.

Kako vitamin E deluje na kosu?

Vitamin E, moćni antioksidans, je veoma važan za negu korena kose. Nerastvorljiv je u vodi, ali topiv u mastima, te treba biti oprezan kod doziranja. Prekomerna doza ovog vitamina može imati negativne posledice. Stoga, treba se pridržavati preporučene dnevne doze vitamina E koja je 15mg za odrasle osobe. Ovaj vitamin sadrži antioksidanse i svojstva koja čuvaju zdravlje kose. Za negu kose, stručnjaci savetuju ulje sa vitaminom E koje ubrzava cirkulaciju temena, poboljšava teksturu i kvalitet kose, a može se koristiti površinski ili unositi putem hrane. 

Kako ulje vitamina E deluje na kosu?

Ovo ulje je potpuno prirodno i nema negativan uticaj na kosu, te se može ostaviti i preko noći da deluje. Prodire duboko u kožu i podstiče zdrav rast kose. Pročitajte u nastavku teksta koje su još prednosti ovog ulja:

  • Pospešuje rast kose
Redovnim masiranjem glave uljem vitamina E poboljšava se cirkulacija, ubrzava rast, te jača imuni sistem. Osim toga, konzumiranjem suplemenata sa vitaminom E poboljšava se rast kose.

  • Vaša kosa će biti sjajnija
Redovnim masiranjem kože glave počevši od korena pa niz dlaku uljem sa vitaminom E, hranite kosu i povećava se proizvodnja sebuma koji kosi daje sjaj.

  • Regeneriše oštećene krajeve
Ako utrljate ulje sa vitaminom E na kosu i ostavite preko noći da deluje pomažete oporavak oštećenih vlasi i krajeva kose. Za još bolje efekte, stručnjaci savetuju korišćenje i balzama sa vitaminom E.

Extra savet!
Za brži oporavak oštećenih  vlasi, vitamin E možete direktno naneti na kosu. Na ovaj način, obezbeđujete oštećenoj kosi intenzivno dubinsko čišćenje!

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар