Top 5 saveta za oporavak "spržene" kose!

Kako pravilno negovati farbanu kosu?

Ako želite da i vaša farbana kosa bude zdrava i sjajna, potrebno je posebno da je negujete,  jer hemikalije koje se nalaze u bojama za kosu istanjuju vlasi i čine ih podložnijim oštećenjima.
Zato je farbanoj kosi potrebna bolja i posebna nega. Takođe, za lepu kosu kao sa reklame, neophodno je da izbacite neke navike koje su štetile vašoj kosi.

U nastavku teksta vam predstavljamo kako da i farbana kosa bude lepa i negovana.

Nikako nemojte prati kosu odmah nakon farbanja

* Bilo bi dobro da pričekate što je više moguće s prvim pranjem kose nakon njenog farbanja, jer je vlasima potrebno neko vreme da u potpunosti upiju i zadrže boju. Stručnjaci savetuju da sačekatenajmanje dan pre prvog pranja. Takođe, potrebno je da umesto običnog, koristite šampon za farbanu kosu, i to po mogućnosti za svoju boju.

Manje je tretirajte toplotom

* Fen, pegla i uvijač za kosu štete i prirodnim vlasima, a oštećenja su još vidljivija na obojenoj kosi. Ako ste od onih koji svoju kosu često izlažu velikoj toplini, boja će sasvim sigurno izbledeti.

Obavezno koristite regenerator

* Da bi vaša farbana kosa imala svež i sjajan izgled, potrebno je da redovno koristite regenerator. Osim što obnavlja oštećenu kosu, regenerator ostavlja zaštitni sloj koji čuva boju.

Koristite preparate za negu farbane kose

* Kako bi zadržala sjaj, farbanoj kosi je potrebna dodatna nega. Za blistavu i zdravu kosu, koristite ulje ili serum za kosu nakon svakog pranja.

Nemojte grubo trljati peškirom

* Nakon pranjam nemojte kosu grubo trljati peškirom jer je na taj način dodatno oštećujete. Stručnjaci savetuju da je kosu nakon pranja najbolje umotati u peškir i ostaviti tako pet minuta, a potom je ostaviti da se prirodno osuši.

Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар