Top 5 saveta koji sprečavaju opadanje kose!

Ishrana je važna za zdravlje kose

Činjenica je da je duga i negovana kosa je simbol ženstvenosti koji nikada ne izlazi iz mode, a lepa kosa kao sa reklame je san svake dame. Zato, nega kose mora biti konstantna, prilagođena tipu kose i problemu koji postoji.


Izreka da zdravlje na usta ulazi osim što važi za celokupno zdravlje, se može primeniti i kada je kosa u pitanju. Ako ste i vi od onih osoba koje svoje vlasi zatiče svuda po kući, a pritom vam kosa izgleda beživotno, krajnje je vreme da uvedete određene promene u ishrani.

Pogledajte u nastavku teksta 5 činjenica na koje bi trebalo da obratite pažnju ako želite da vam kosa bude kao sa reklame!

1. Budite sigurne da je vaša kosa u problemu ukoliko je vaša dnevna ishrana bazirana na manje od 1.500 kalorija jer tako ne možete da ishranite folikul dlake. Osim toga, veoma je važno da u ishranu uvrstite i suplemente kako biste izbegli gubitak vlasi.

2. Obavezno iz ishrane izbacite veštačke zaslađivače, jer ukoliko preterujete sa unosom aspartama vaša kosa će se istanjiti i počeće sasvim sigurno da opada.

3. Ukoliko ste vegetarijanac, stručnjaci savetuju konzumiranje što više zelnog lisnatog povrća poput spanaća, blitve i kelja, jer su izuzetno bogati vitaminima A i C. Ovi vitamini potpomažu proizvodnju sebuma, masne supstance u folikulima kose koje predstavljaju prirodni balzam.

4. Dobre masti očuvaće zdravlje kože temena. Zato uvrstite u ishranu losos ili neku drugu masnu ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama, proteinima, vitaminima B12 i gvožđem.

5. Ukoliko ste od onih što ne mogu da preskoče užinu, pojedite pet do šest urmi, nekoliko badema ili drugog jezgrastog voća po izboru. Ovakva užina učiniće vašu kosu sjajnijom i jačom.
Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар