BACITE SKUPE PREPARATE: Napravite same kod kuće jeftine a kvalitetne maske za kosu!

Maske za negu kose

Jedno istraživanje sprovedeno u Americi pokazalo je da kosa više opada u jesen zbog manjeg broja sunčanih sati.

Jedan od glavnih uzroka je manji broj sunčanih sati.  Hormoni su direktno povezani sa stanjem naše kose. Preko očiju i osetljivih senzora hipotalamusa i hipofize, svetlost direktno utiče na opadanje i regeneraciju kose menjajući aktivnost folikule dlake preko žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Da biste ublažile ovaj problem, mnogi preporučuju preparate iz kućne radinosti. Verujte da nema potrebe da trošite novac na skupocene preparate – jer najbolje za vašu kosu možete pronaći u domaćinstvu.

Uverite se i vi u moć prirodnih recepata za bujnu i zdravu kosu. Isprobajte neki od sledećih recepata.

* Med i sirće za veći volumen kose
Pomešajte po kašiku meda i sirćeta sa 1 dl mlake vode i stavite u bocu sa raspršivačem. Opranu kosu dobro izbrišite peškirom, a zatim poprskajte prethodno pripremljenom mešavinom i umasirajte u kosu da upije.

* Losion od žalfije
U dublju šerpu sipajte 1 litru vode, dodajte 50 g kore lešnika i 100 g žalfije, a potom kuvajte oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi i procedite. Pripremljen losion svako veče lagano utrljajte u kožu glave.

* Tonik od kamilice i koprive
U šerpu sipajte litru vode i zagrejte do ključanja. Potom u vodu dodajte 15 kašika sušene sitno iseckane koprive i sklonite sa ringle. Poklopite šerpu i ostavite da odstoji 2 sata. Nakon toga, ponovo zagrejte vodu sa koprivom i dodajte kašika cvetova kamilice, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da odstoji 2 sata. Na kraju procedite i umešajte 3 dl vinskog sirćeta. Tonik je preporučljivo utrljati svako drugo veče u kožu glave.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар