Napravite sami ovaj najbolji domaći preparat za kosu!

I vaša kosa može biti kao sa reklame

Neka i vaša kosa bude kao sa reklame. Rešenje možete pronaći u prirodi. Iskoristite sezonu divljeg kestena, jer je ovaj plod izuzetno koristan za negu kose.


Poznata je činjenica da divlji kesten blagotvorno deluje na zdravlje kose. Ispod njegove crvenkasto smeđe glatke kore nalazi se prava riznica izuzetno blagotvornih minerala, skroba, vitamina B grupe, kao i vitamina A i C koji jačaju dlaku. Takođe, ovaj dar iz prirode sadrži tanine koji podstiču razmenu materija u ćelijama kože glave. Upravo na ovaj način divlji kesten ubrzava rast kose. Najzdraviji sastojak kestena je saponin koji je izolovan iz semenki kestena i veoma je dobar za pranje i negovanje kose.

Mnogi stručnjaci savetuju da iskoristite sezonu i napravite sami preparat za negu bez hemikalija i konzervanasa koji će učiniti vašu kosu zdravijom.

Napravite sami losion za kosu
* Očistite i dobro usitnite 50 g divljeg kestena, stavite u odgovarajuću posudu i prelijte sa litrom vode. Zatim stavite na ringlu i kada proključa kuvajte još 15 minuta. Nakon toga, procedite kroz gazu, ostavite malo da se prohladi i nanesite losion na vlažnu kosu odmah nakon pranja. Na ovaj način, tanini iz kestena vraćaju čvrstinu vašoj kosi. Osim toga, losion sprečava isušivanje kože glave i stvara zaštitini „omotač“ oko vlasi dajući kosi prirodan sjaj. Kako biste videli prve rezultate, potrebno je da losion nanosite minimum dva puta nedeljno u toku mesec dana.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар