5 koraka za bolje sušenje kose!

Kako pravilno sušiti kosu?

Jedna od stvari koje neki od nas radimo i do nekoliko puta nedeljno je sušenje kose. Veoma često, mnogi od nas to ne radimo pravilno. Prilikom sušenja kose pravimo greške koje veoma loše utiču na kosu.


U nastavku teksta pogledajte šta možda i vi radite pogrešno.

Kosa vam je previše mokra
Nakon pranja, najbitnije je dobro ocediti kosu. Pre sušenja fenom, kosu zamotajte u peškir kako biste odstranili višak vode. Vaša kosa mora biti 60-65 % suva pre nego što uopšte počnete da je fenirate četkom. Mnogi od nas pravimo grešku jer sušimo kosu neposredno nakon pranja.

Sušenje počinjete na razdeljku
Kosu ne treba sušiti prvo na razdeljku, što upravo mnogi od nas rade. Stručnjaci savetuju da prvo treba sušiti kosu s prednje strane glave, a zatim lagano fen usmeriti prema drugoj strani.

Ne koristite preparate za kosu pravilno
Preparate za kosu treba nanositi umereno, na pravi način i na pravo mesto. Kako biste povećali volumen kose proizvod direktno na koren, jer ukoliko nanosite na krajeve to će dodatno otežati vašu kosu i povući je na dole. Osim toga, stručnjaci savetuju korišćenje lakih sprejeva, jer će oni teški učiniti potpuno suprotno i vaša frizura će se brzo pokvariti.

Veoma je važan kvalitet fena
Nemojte štedeti novac prilikom kupovine fena. Ako želite da održite kvalitet kose treba da koristite fen sa većom snagom i koji se ne pregreva.

Koristite pogrešnu četku
Za lepu kosu veoma je važno korišćenje kvalitetne četke. Frizeri savetuju korišćenje manje četke jer ćete na taj način postići bolji efekat.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар