Ubrzajte rast kose. A evo i kako!

Saveti za brži rast kose

Mnoge dame nisu zadovoljne brzinom kojom raste njihova kosa. Osim toga, nikad nije dovoljno dugačka, pa zbog toga žene počinju da kupuju i koriste razne preparate za ubrzavanje njenog rasta i negu. Međutim, nema potrebe da bacate pare na skupocene preparate, jer možete pomoći rast kose na dosta lakše i prirodnije načine.

A evo i kako:

1. Masirajte skalp glave
Osnovno za zdravu kosu jeste ako je skalp zdrav, biće i kosa. Ako želite lepu i zdravu kosu, odvojite nekoliko minuta dnevno za masiranje skalpa kako biste stimulisali njen rast i poboljšali njenu gustinu.

2. Kod frizera dva puta godišnje

Nije istina da morate ići kod frizera na svakih šest do osam nedelja. Suština je u dobroj nezi i preparatima. Ukoliko koristite dobar i kvalitetan šampon i regenerator, kao i da redovno koristite maske za kosu, dovoljno je da posećujete frizera na svakih pola godine.

3. Spavajte na svili

Spavanje na glatkoj površini smanjuje noćno trenje kose, a samim tim i pucanje vlasi. Zato drage dame, pamučne jastučnice zamenite svilenim i videćete instant promenu.

4. Pravilno fenirajte i stilizujte kosu

Da biste izbegli oštećenje i suvoću, nikada, ali baš nikada, nemojte u istom danu sušiti kosu fenom, a zatim je stilizovati aparatima na toplotu.

5. Pustite kosu da predahne

Stilizovanje i svakodnevno pranje će oštetiti vašu kosu, zato bi trebalo da sve to smanjite na minimum. Lepu i zdravu kosu možete sačuva ukoliko imate presu koja ne oštećuje kosu, a pritom koristite preparate za zaštitu kose od toplote.

6. Nemojte je stalno vezivati

Trudite se da što manje zatežete kosu u visoki konjski rep. Probajte da je skupljate u niski i opušteniji, jer zatgnuta kosa dovodi do pucanja i opadanja kose.

7. Pravilno češljajte kosu

Koristite četke od prirodnih vlakana i dlačica koje vam neće lomiti kosu pri češljanju. Vrlo je važno da znate da češljanje korena stimuliše cirkulaciju, što dovodi dobre nutrijente do folikule vlasi.

8. Farbanje kose

Nemojte previše posvetljivati kosu jer, blanš i svetle farbe lome, oštećuju i prže kosu čineći da izgleda ružno.

9. Koristite jabukovo sirće

Probajte da na kraju isperete kosu jabukovim sićetom. Hladna voda i jabukovo sirće će nakon šamponiranja zatvoriti folikulu dlake i učiniti je sjajnijom.

10. Izbegavajte ekstenzije

Kada je rast kose vaš cilj, koristite ekstenzije samo za specijalne prilike i nosite ih kraće periode. Klip-on ekstenzije su sasvim u redu ako se skidaju na pravilan način (bez čupanja kose) i odmah po dolasku kući. Dodatna težina ekstenzija može da vam iščupa kosu iz korena, a isto važi i za trajne esktenzije.

Нема коментара:

Постави коментар