Sada još više uživajte u kafi! Kofein sprečava opadanje i pospešuje rast kose!


Kofeinski šampon sprečava opadanje kose

Da li ste i vi od onih što ne mogu da zamisle početak dana bez kafe? Ovaj planetarno popularni napitak, ne samo da je dobrog ukusa, nego pruža energiju i osvežava. Da li dnevna doza kofeina vašoj kosi može da pruži isto?


Poznato je da je kofeini prirodni podizač energije. Kofein je prirodni alkaloid koji se dobija iz zrna kafe i svoje mesto pronašao je i u kozmetičkoj industriji. Kofeinski šampon revitalizuje koren i uspešno zaustavlja prirodni, tj. nasledni gubitak kose u svim fazama rasta.

Brojna istraživanja pokazala su da čak polovina muške populacije do navršene 50. godine ima problema sa gubitkom kose te je interesovanje za ovim šamponima u poslednjih nekoliko godina.
Istraživanja su pokazala da čak polovina muške populacije do navršene 50. godine izgubi značajnu količinu kose, pa je interesovanje za kofeinske šampone poslednjih godina sve veće.
Ipak, kako to obično biva sa ‘čudotvornim tretmanima’, kofeinski šampon je možda i previše dobar da bi bio istinit!

Rezultati jedne studije pokazali su da ovaj preparat stimuliše rast kose i koren čini aktivnim, štiteći ga od štetnih materija koje dovode folikule do slabljenja. Međutim, iako je dokazano da kofein pospešuje rast kose, ograničena koncentracija kofeina koja se koristi za spravljanje šampona istovremeno sprečava sposobnost kofeina da apsorbuje folikule. Upravo iz tog razloga, i najprodavaniji preparati su na meti kritičara jer nisu dovoljno ispitani na ljudima.

Znači, kofeinski šampon je dobar za negu kose jer održava folikule u dobrom stanju, ali ipak, nije idealno rešenje protiv gubitka kose. Oni kojima je kosa opala jedino može pomoći transplantacija kose.

AHT metoda transplantacije kose je potpuno bezbolna procedura koja daje potpuno prirodne rezultate, bez bola i bez vidljivih ožiljaka. Može se primeniti na sve tipove kose i vađenje folikula se obavlja posebnim instrumentima koji su minimalnog promera kako bi se obezbedilo da svaki folikul ostane vitalan. 

Maska za kosu od kafe:
Da li ste znali da ukoliko kafu nanestet direktno na teme zapravo stimulišete brži rast vlasi. Potrebno je da skuvate jaču, crnu kafu, pa pomešajte sa pola šolje vode. Kada se malo prohladi, lagano umasirajte u teme glave i ostavite 20 minuta da odstoji, a potom isperite toplom vodom.

Нема коментара:

Постави коментар