Transplantacija AHT metodom - jedino trajno rešenje za gubitak kose!

Gustina kose po kvadratnom centimetru

Gustina kose pri presađivanju kose je jedan od najvažnijih faktora za prirodan izgled. Ako vam je kosa opala ili se proredila veoma je teško poboljšati je prirodnim putem. Postoje razni šamponi i losioni ali je to uglavnom preventivna mera u početnom stadijumu opadanja kose.


Transplantacija kose najsavremenijom AHT metodom je jedino trajno rešenje za gubitak (smanjenu gustinu) kose, problema sa kojim se susreće čak 70 % muškaraca. Mnogi od njih, ovo doživljavaju kao estetski problem što on zapravo i jeste, obzirom da gubitkom kose niste zdravstveno ugroženi. AHT metod presađivanja kose je najsavremeniji metod koji se danas primenjuje u celom regionu. AHT tim je prvi u Srbiji i regionu doneo metod pojedinačnog prebacivanja folikula (poznatijeg kao FUE) koji već osam godina daje najbolje rezultate presađivanja kose. Usavršavanjem FUE i DHI metode nastao je AHT metod koji je proncentom uspešnosti daleko bolji od svih drugih metoda koje se danas primenjuju. Naš tim stručnjaka primenom najsavremenije tehnike transplantacije kose rešiće vaš problem gubitka kose zauvek. Zahvaljući specijalno dizajniranom instrumentu, u primeni AHT metode presađivanja kose, omogućava se potpuno prirodan izgled kose, bez trauma na koži i bez bola, što se često vezivalo za druge metode koje su preteča ove metode.

Pre same procedure, neophodno je obaviti specijalistički pregled kod nas u klinici kako bismo utvrdili gustinu kose, kao i broj folikula koji treba da se nadomesti.
Poznato je da ljudska glava ima oko 120 kvadratnih centimetara, što je ukupno otprilike oko 100.000 dlaka. U jednoj folikuli se nalazi prosečno 2,2 dlake, svakako taj broj nekada varira. Kako bi se postigao prirodan izgled, pre procedure izuzetno je važno obratiti pažnju ne samo na ugao već i na gustinu kose što je omogućeno specijalnim instrumentima. Specijalni instrumenti nisu jedini faktor već profesionalno obučeno osoblje koje njime rukuje kao i iskustvo doktora koji izvodi AHT proceduru.

Kako se utvrđuje gustina kose?

Gustina kose po kvadratnom centimetru najpre se utvrđuje pregledom. Koristi se najsavremeniji uređaj – kamera koja je softverski povezana sa računarom i koja daje tačne podatke o regiji u kojoj je kosa proređena. Nakon precizne informacije oko gustine kose po kvadratnom centimetru sledi matematički proračun ili matematički aspekt kompletne regije (ukoliko je potrebno). Pregledom se utvrđuje koliko može da se ekstraktuje folikula a da se prilikom toga ne ošteti donatorski deo. U toku AHT procedure koristi se promer panča (instrument za vađenje folikula) od 0,8 ili 0,9 milimetara a po potrebi se kombinuju i drugi dijametri. Uz adekvatni panč koristi se i adekvatni implantor koji služi da bez oštećenja usmeri novi folikul na mesto koje je određeno procenom koja je urađena u ordinaciji. Na taj način težimo postizanju prirodne gustine što je od 70 do 100 dlaka po centimetru kvadratnom. Gustina kose po kvadratnom centimetru zavisi i od tipa kože.

Kosa koja je implantovana mora da drži rastojanje između postojećih folikula kako se oni ne bi oštetili pri implantaciji. U toku procedure obavezan je PRP tretman krvnom plazmom koji stimulišite rast i jačanje dlake, a osim toga i smanjuje opadanje. Kako izgleda PRP tretman kod transplantacije kose, pogledajte u sledećem video snimku.Нема коментара:

Постави коментар