Sakrijte sede vlasi na prirodan način - pomoću kafe!

Sakrijte sede vlasi pomoću kafe


Pojava sedih vlasi predstavlja noćnu moru kako kod žena, tako i kod muškaraca. Ako želite da sprečite prevremenu pojavu sedih vlasi, potrudite se da eliminišete njihove uzročnike – trebalo bi da vodite koliko god je moguće izbalansiran život. 

Pod ovim se misli na izbalansiranu socijalnu i unutrašnju emotivnu sferu.

Problem prvih sedi jeste što su one vidljive već u korenu kose, te ih je veoma teško prikriti. Ovaj “problem” teško je rešiti i farbanjem kose koje se praktikuje na nekoliko nedelja, a sede vlasi za to vreme postaju vidljive.

Ukoliko ste primetili sede vlasi, preporučuje se da farbate kosu u svetlije tonove kako biste smanjili izraženost i kontrast. Ako ipak ne želite da prelazite u svetliju boju, jedan od načina “sakrivanja” sedih koje izrastu možete neutralisati kafom. Na ovaj način, osim što ćete prikriti sede vlasi, nećete morati često da farbate celu kosu.

Kako sakriti sede vlasi kafom?
Pomešajte pola šoljice balzama za kosu sa dve kašičice instant kafe i dobro promešajte. Ovakvu mešavinu koristite pre svakog pranja kose, nanesite na kosu i ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga, kosu isperite i operate redovno šamponom.


Нема коментара:

Постави коментар