Vratite vašoj kosi sjaj i lepotu! Evo i kako!

Detoks kose

Poznato je da je suva kosa tanka, slaba i lako se kida, a može nastati kao posledica nedostatka pojedinih vitamina u oranizmu – naročito vitamina A, poremećajima nervne i endokrine regulacije. Takođe, nepravilan rad štitne žlezde dovodi do suvoće kose, kao i njenog opadanja.


Stoga, kako biste izbegle ili rešile ovaj problem, veoma je važno da je pravilno negujete.  Detoks kose vaća vašoj kosi sjaj i lepotu. Kao prvo, pootrebno je da izaberete odgovarajući šampon, za suvu kosu najbolji su oni na bazi makadamije i ulja jojobe. Pomaže i regenerator čije će delovanje pojačati toplina.

Izbor šampona je ključan

Za negu suve kose frizeri preporučuju šampone na bazi makadamije, ulja jojobe i nektara plave agave koji hrane vlasi i vraćaju joj vlagu. Nikako  ne treba prati kosu više od dva do tri puta nedeljno, jer sve češće od toga dodatno isušuje i oštećuje kosu. Ako često perete kosu, sa vlasi se skidaju zaštitna ulja, zbog čega brže pucaju.

Sušenje fenom pojačava delovanje regeneratora

Regenerator kosi pruža dubinsku negu. Budući da je leto pred nama, frizeri preporučuju onaj koji se ne ispira. Regenerator treba naneti samo na vrhove jer u suprotnom kosa neće izgledati bujno. Osim toga, kosu treba sušiti fenom, jer topline omogućava da regenerator lakše prodre u proteinsku strukturu kose i obnovi vlasi iznutra.

Izbacite iz upotrebe silikonske maske

Maske za kosu sastavni su deo nege suve kose zato što vraćaju vlagu. Najbolji izbor su one na bazi palminog ulja i shea maslaca, dok one sa silikonima treba izbegavati jer deluju samo na površini i ne obnavljaju kosu iznutra. Maske s uljima obnavljaju kutikule i daju elastičnost. Ukoliko vam je kosa jako oštećena, neophodno je dva puta nedeljno sprovoditi tretmane maskama, dok manje suvoj je dovoljan samo jedan.

Negujte kosu uljima

Budući da je isušena kosa podložnija pojavljivanu peruti i opadanju, trebalo bi koristiti ulja koja dubinski neguju. Najbolji izbor su kokosovo, maslinovo ili bademovo ulje, a dovoljno je da ih nežno umasirate i ostavite 20 minuta da deluju pre ispiranja.

Нема коментара:

Постави коментар