Sačuvajte svoju kosu zimi


Mraz, sneg, vetar i niske temperature su faktori koji utiču na to da naša kosa u toku zime, više nego inače gubi na sjaju i oštećuje se. Veoma je važno da negu kose prilagodite vremenskim uslovima kako bi ona ostala i dalje zdrava, jaka i sjajna.
Zimi je preporučljivo koristiti više proizvoda za negu nego inače.
U nastavku pročitajte neke od saveta naših frizera kako da najbolje zaštitite kosu i da je negujete tokom hladnih dana. Kosu, svakako ne treba često prati. Kada kažemo ,,često,, mislimo na dva do tri puta nedeljno. Preterano pranje može isušiti kosu pa je najbolje koristiti šampone sa hidrirajućim efektom. Posebnu pažnju posvetite regeneratorima za kosu i njihovim redovnim korišćenjem kao i maskama za jačanje kose.

Kosu treba dobro osušiti

Nikako na hladnoću sa vlažnom kosom! Ovo ne samo što je štetno za vaše zdravlje nego i za lepotu vaše kose. Na ovaj način se znatno oštećuje kvalitet vlasi, kosa postaje slabija i lakše puca, pa je jako bitno da kosu dobro osušite pre nego što izađete napolje.

Nikako nemojte zaboraviti na frizera

Zimi morate redovno šišati vašu kosu i održavati je. Redovno šišanje je odličan način da kosa ostane zdrava tokom cele zime. Krajevi se moraju skraćivati svakih šest do osam nedelja. Na taj način ćete izbeći rascvetale i suve krajeve.

Dubinska ishrana 

U profesionalnim salonima možete uraditi dubinsko hranjenje kose. Ukoliko niste u mogućnosti da sebi to priuštite, možete probati sa domaćim maskama. Poznate su tople maske od kokosovog ulja koje kosi daju sjaj, maske od žumanceta, avokada i maslinovog ulja

Kapa i šal, obavezno! 

Ne zaboravite da vašu kosu zaštitite i fizički. Zimi je UV zračenje iste jačine kao i leti. Kapa je odličan način da se zaštiti teme glave, a šalom vrhove. Iako vam se čini da je bolje i lepše da je vaša kosa puštena, ipak je najbolje da ostane zaštićena od hladnoće i spoljnih uticaja.

Koje su prave frizure za zimu?

Preporučujemo vam da zimi birate frizure kojima nećete ostaviti kosu puštenom i na taj način ćete sprečiti njeno opadanje. Pletenice su idealan izbor jer kosa na taj način nije zategnuta i možete je staviti pod šal. Kosu zimi ne peglajte ili svedite na minimum jer je ispeglana kosa osetljivija nego obično i sklonija oštećenju.

Нема коментара:

Постави коментар