Ove četiri maske će vam odmah oporaviti kosu i suve krajeve!

Kako rešiti problem suve kose?

Ako ste od onih što muče muku sa suvom kosu, znajte da ona zahteva posebnu negu i to naročito u prelaznom periodu godine. Kako biste imali zdravu i lepu kosu, morate je negovati. Pod negom kose se ne misli samo na pranje prvim šamponom koji vam dođe pod ruku.
Da biste osvežili i pospešili njen oporavak, dovoljno je da na vlažne vrhove oprane kose nanesete kokosovo, bademovo, čičkovo ili neko drugo ulje i ostavite da deluje 15-20 minuta. Zatim stavite i regenerator, pa umotajte glavu peškirom i ostavite tako preko noći. Ujutru, operite kosu na uobičajen način.

Problem suve i lomljive kose možete da sprečite konzumiranjem zdrave hrane, a posebno namirnica bogatim omega-3 masnim kiselinama i proteinima, kao i zelenog lisnatog povrća, bogatog kalcijumom i gvožđem. Kako  biste vašoj kosi vratili ili pojačali sjaj poželjno je da jednom nedeljno, stavite neku od maski koje vam preporučujemo u nastavku teksta.

Ovo su najbolje maske za suvu kosu

Maska od maslinovog ulja i jajeta

Razmutite jedno jaje, pa dodajte polovinu ljuske jajeta maslinovog ulja i promešajte. Masku lagano nanesite na kosu, ostavite da deluje petnaestak minuta i isperite.

Maska od majoneza

Dobro promešajte jednu šoljicu punomasnog majoneza, a zatim nanesite u debelom sloju na teme i vlažnu kosu, te laganoo umasirajte. Zatim prekrijte glavu plastičnom kesom i ostavite da deluje sat vremena. Na kraju kosudobro isperite mlakom vodom i operite šamponom.

Maska od susamovog ulja i đumbira

Pomešajte 3 kašičice susamovog ulja sa izrendanim đumbirom. Ovako pripremljenu masku umasirajte u teme, umotajte kosu u topli peškir i posle 10 do 15 minuta isperite šamponom.

Maska od piva

Kosu operite na uobičajeni način. Zatim dok je još vlažna nanesite malu količinu piva i pustite da se prirodno osuši – tako se miris piva neće zadržati na kosi. Pivo vraća kosi sjaj.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар