Nega kose nakon transplantacije

 

Postoje brojni načini kako pobediti gubitak kose. Međutim, većina najčešće ne daje dobre rezultate i kao jedino trajno rešenje problema gubitka kose je transplantacija kose.

AHT metoda transplantacije kose dokazano daje najbolje rezultate. Primenom AHT metode folikuli se izvlače pojedinačno, dok se primenom (FUT ili STRIP) metode transplantacije kose, folikuli izvlače u skupinama od 10 i više dlaka. Velike grupacije folikula najčešće prouzrokuju neprirodan rezultat. Kod AHT metode šiša se samo deo iz koga se folikuli vade, u zavisnosti od obima intervencije. AHT metod primenjuje HEX panč koji je trenutno najveća inovacija u presađivanju kose. Oblik koji ne preseca folikul već ga izoluje.

Nakon intervencije, veoma je važno da se pacijenti vladaju pravilno u postoperativnom toku. Već dan nakon presađivanja kose, pacijent može da se vrati na posao i svakodnevnom životu ukoliko posao ne iziskuje veće fizičko naprezanje. U suprotnom, trebalo bi da uzme nekoliko dana slobodno i prati instrukcije koje će dobiti od stručnjaka na našoj klinici.

Prva tri dana nakon intervencije transplantacije kose su ključna. U tom periodu pacijent treba da koristi sprej (fiziološki rastvor) i na svakih 30 minuta da prska na transplantovanu regiju. Najvažniji faktor je vlažnost kože.

Takođe je važan i način pranja kose u post operativnom periodu. Kosu treba prati dlanovima, nikako jagodicama prstiju kako ne biste noktima oštetili folikul ili ga izbacili.

Na fotografiji možete videti još jedan uspešan primer transplantacije kose primenom najsavremenije AHT metode. Pacijentu je nakon pregleda i konsultacija uspešno rešen problem zalizaka.

„Srećan sam što sam konačno zalizaka. Zaista sam zadovoljan svim osobljem na klinici. Veoma mi je važno što su bili uz mene i nakon intervencije – na sva moja pitanja dali su odgovore u najkraćem roku. Hvala svima".

Neka AHT bude i vaš izbor transplantacije kose. 


 

Нема коментара:

Постави коментар