Kako obnoviti rast kose kod muškaraca?



Ukoliko se zna uzrok opadanja kose, onda je do rešenja lako doći. Rešavanje stresnih situacija, redovno kontrolisanje štitne žlezde, lečenje peruti, su prvi koraci u rešavanju problema opadanja kose kod muškaraca. Lekovi čije su komponente Finasterid koje smanjuju aktivnost muških hormona, kao i Minoksidil, mogu sprečiti opadanje kose kod mladih muškaraca. Lek Finasterid se pokazao mnogo efikasniji od Minoksidila.

Finasterid je potrebno koristiti najmanje tri meseca do godinu dana da bi rezultati bili primetni. Po prestanku uzimanja leka, kosa ponovo počinje da opada. Finasterid ima i kontraindikacije a to su: napetost u grudima, osip, rast grudi, depresija, bolovi u testisima, problemi sa erekcijom. Obnova kose zavisi od toga da li je folikul uništen ili nije. U zavisnosti od toga razlikujemo ožiljnu i neožiljnu alopeciju.
  • Ožiljna alopecija je potpuno fizičko uništenje i nestanak folikula, stvaranje ožiljnog tkiva na mestu dlake. U ovom slučaju je nemoguće izazvati ponovo rast kose.
  • Neoželjna alopecija znači da je skalp zdrav i da nema ožiljaka i u tom slučaju postoji velika šansa da se kosa obnovi.
Preparati koji hrane folikul dlake su najbolji kada treba podstaći kosu na rast. Ovi preparati održavaju zdravlje skalpa. Prirodni preparati su najbolja varijanta jer sulfati i parabeni predstavljaju opterećenje za kosu i kožu glave, isušuju je i čine lomljivom, što na kraju dovodi do alopecije.

Kopriva, ulje makadamije, hajdučka trava, rastavić su prirodni sastojci koji stimulišu rast kose. Ricinusovo ulje se takodje pokazalo kao odlično u borbi protiv opadanja kose. Preventivna nega je nešto što se podrazumeva i što može mnogo pomoci u borbi protiv opadanja. Mnogi uzroci opadanja kose su izlečivi treba samo reagovati na vreme. Što više odlažete suočavanje sa problemom, veće su šanse da izgubite kosu.

Нема коментара:

Постави коментар