Zašto je transplantacija kose jeftinija u Turskoj?


Problem ćelavosti pogađa veliki broj muškaraca ali i žena. Većina njih ne može da se pomiri sa ovim problemom, jednostavno žele da imaju kosu. Jedino trajno rešenje je transplantacija kose, koja je napredovala poslednjih godina. Prethodna FUT, STRIP metoda je bila invazivna i bolna dok je AHT metoda presađivanja kose bezbolan proces.

Transplantacija kose je jeftinija u Turskoj?!

Prvo pitanje, koje pacijenti postavljaju pored odabira klinike i lekara jeste, koliko će intervencija koštati. Upravo zbog cene, mnogi pacijenti se odlučuju da presađivanje kose obave u Turskoj, jednoj od vodećih država gde je presađivanje kose rutinska procedura. Turska je poznata kao zemlja sa najrazvijenijim medicinskim turizmom – preko 500 klinika godišnje u transplantaciji kose zaradi oko 40 miliona evra. Cena presađivanja kose je jeftinija nego u razvijenim zemljama, ali za to postoji razlog! U ovom slučaju, obzirom na  broj odrađenih procedura i na veliku konkurenciju, kvalitet nije na prvom mestu. Često se dešava da presađivanje kose ne obavlja doktor već medicinske sestre i tehničari! Osim toga, neke ordinacije uprkos činjenici da svaki pacijent treba da ima svoj „medical kit“ sterilišu već upotrebljen materijal, ne koriste bioelemente i upotrebljavaju jeftine separatore za PRP terapiju.
Ove klinike nemaju nikakvu reputaciju kako bi privukle veliki broj pacijenata iz celog sveta, pa mnogo ulažu u marketing. VIP usluge su nešto najčešće čime se pacijenti privlače: prevoz od aerodroma, hoteli sa 5 zvezdica koji su uračunati u cenu, prevodilac i td...Pacijent zapravo ne dolazi ni zbog jednog od pomenutih servisa koji oni obezbeđuju, on dolazi zbog kose. To je veoma vešt i dobro smišljen marketinški trik. Obzirom da je transplantacija kose estetska intervencija, niža cena ne sme da bude razlog zbog koje se pacijent odlučuje za odabir klinike. Loše urađena intervencija će zahtevati korektivne procedure koje su složenije, a samim tim i znatno skuplje.
U Srbiji i okruženju samo se AHT ordinacija za transplantaciju kose izdvaja po kvalitetu, iskustvu i referencama. AHT metod je vodeći na Balkanu, prati najveće standarde kvaliteta kao i inovacije u transplantaciji kose. Procedura daje prirodne rezultate, bezbolna je i nema vidljivih ožiljaka nakon presađivanja, dok donatorski deo ostaje neoštećen. Radi se po najvišim standardima upotrebom najsavremenijih instrumenata i tehnologije.




1 коментар:

  1. Ako iko ima bolji marketing na Balkanu, to je aht. Preko maila dogovorite jedno, uopste ne odrade pregled, implantuju nedovoljan broj dlaka, ali su najljubazniji na kasi. Kada im nakon godinu dana posaljete slike sa katastrofalnim rezulatatom, na sve to jos traze novac da bi ponovili intervenciju. Ogledalo nagrade sa Oxforda, svaka cast!!

    ОдговориИзбриши