PRIRODNE MASKE ZA KOSU


Svako od nas je, barem jednom, probao da napravi prirodno pakovanje za kosu kod kuće. Prirodne maske za kosu hrane i neguju vašu kožu glave i kosu. Osim toga što su jeftina, domaća pakovanja za kosu su i jednostavna za pravljenje, sve što vam treba jeste nekoliko kuhinjskih sastojaka. Loš način života, promena godišnjih doba, slab unos vitamina su dovoljni razlozi da vaša kosa izgubi sjaj, postane jako lomljiva i krta i počne da opada.
Regeneratori, šamponi i pakovanja za kosu koja kupujete u marketima, nisu dovoljna da bi vašu kosu doveli u prvobitno stanje. Razlog za to je taj što su ti preparati puni hemikalija, koja vašoj kosi donose više štete nego koristi. Najbolji način da vašu kosu dovedete u red i date joj nekadašnji sjaj je da se okrenete prirodi, bilo da počnete da koristite potpuno prirodne šampone bez sulfata i silikona. ili da probate domaće maske, koje će vašoj kosi dati jedinstveni sjaj i lepotu.

OVO SU GLAVNI SASTOJCI U IZRADI PRIRODNE MASKE ZA KOSU

  • Ekstra devičansko maslinovo ulje. Ovo je jedan od najvažnijih sastojaka u svim prirodnim preparatima za kosu. Ono na prirodan način hidrira i daje mekoću. Maslinovo ulje pomaže ispucaloj i oštećenoj kosi i vraća joj prirodni sjaj. Maslinovo ulje se odlično slaže sa ostalim sastojcima. koji se koriste u pravljenju domaćeg balzama za kosu.
  • Mleko se koristi ukoliko želite da vašu kosu omekšate. Mleko je bogato vitaminom B koje će vašu kosu nahraniti. i ona će posle prvog nanošenja maske biti meka i laka za račešljavanje.
  • Limun se koristi ako imate masnu kosu. On se pokazao kao odličan odstranjivač viška ulja iz kose. Limun se koristi i za posvetljavanje, ali se u tom slučaju koristi razblažen sa vodom u razmeri 1:2. Budite pažljivi sa limunom, može izazvati iritaciju kože glave.
  • Kokosovo ulje. Kokosovo ulje se smatra najboljim uljem za kosu. On ima ogroman značaj u nezi kose. Kosa od njega postaje mekana i sjajna. Kokosovo ulje pomaže u sprečavanju opadanja, hidrira, pomaže kod ispucalih krajeva i oporavlja oštećenu kosu.
  • Med. Najvažnija funkcija meda u preparatima je da on hidrira kosu. Med je pun aminokiselina i odlično regeneriše suvu i oštećenu kosu. Sa medom ne možete preterati.
  • Jabukovo sirće. Kao i limun, jabukovo sirće pomaže u odstranjivanju viška ulja sa kože glave. Pored toga pomaže u odstranjivanju peruti.
Sve ove maske su beskorisne ukoliko svakodnevno koristite jak šampon koji vašoj kosi nanosi štetu!

Нема коментара:

Постави коментар