Transplantacija kose – šta ako niste dobar kandidat?


Napredan FUE metod

Kako utvrditi da li je osoba pogodna za transplantaciju, presađivanje kose? To nije teško. Da li ste dobar kandidat za transplantaciju, zavisi od stepena gubitka kose. Postoje situacije kada taj stepen nije dovoljan da se osoba podvrgne operaciji, morate izgubiti još više kose, kako biste dobili dobar rezultat transplantacije.
Ukoliko se podvrgnete proceduri u početnoj fazi gubitka, presađena kosa može izgledati čudno. Ukoliko nemate zadovoljavajuću količinu donatorskih dlaka, svi su izgledi da ćete morati da potražite druge opcije.

Transplantacija ili presađivanje kose

je procedura koja Vam može promeniti život, ali postoje i slučajevi kada osoba, koja se želi podvrgnuti ovoj proceduri,  nije dobar kandidat. Pre operacije presađivanja,  neophodno je pribaviti istoriju bolesti i sve informacije o naslednim faktorima. Pacijentu je potrebno objasniti šta podrazumeva hirurška procedura kao i  post-operativna faza.  Potrebno je uraditi lekarski pregled, u toku kojeg će vaš lekar uraditi neophodne testove.  Nepovoljan ishod može se dogoditi ukoliko pacijent nije dobar kandidat za presađivanje kose.

Uspešno/Neuspešno presađivanje kose

Ukoliko nemate dovoljnu količinu folikula dlaka koje se ekstrahuju sa potiljka, posle operacije se možete suočiti sa proređivanjem kose na potiljku. Ključnu ulogu u uspešnom/neuspešnom presađivanju kose igra razlog gubitka kose. Vaš će lekar, prilikom pregleda, proceniti i dati dijagnozu uzroka gubitka kose. Razlog gubitka kose je veoma bitan. To može da bude i stres, pa tako gubitak kose nije uvek trajan. Tokom lekarskog pregleda proceniće se ovi elementi i dati detaljna procena u utvrđivanju vaše pogodnosti za transplantaciju, presađivanje kose, kao i za dobijanje uspešnih rezultata.

Нема коментара:

Постави коментар