Presađivanje kose primenom najsavremenije metode sa brade!

Presađivanje kose sa brade

Transplantacija kose je tretman u kojem se presađuju pojedinačne folikule dlake sa tzv. donorske regije, odnosno delova glave gde ima najviše kose.


To su najčešće bočni i zadnji deo. Ipak, u situacijama kada je slaba donorska regija, veoma često se koristi brada.

Na našoj klinici, primenom najsavremenije AHT metode transplantacije radili smo ekstrakciju folikula sa brade na deo gde je kosa proređena. Pre procedure, naš tim stručnjaka uradio je matematički proračun kako bi utvrdili koliko može da se ekstraktuje folikula, a da se pritom brada ne proredi. Prilikom procedure, koristili smo promer panča 0,8 i 0,9 milimetara.

Druga faza transplantacije kose sa brade podrazumeva implantaciju folikula na način kao kod standardne procedure transplantacije kose sa uobičajene donatorkse regije. Koristili smo CHOI implantore i sa brade je ekstrakovano ukupno 300 dlaka, a ostatak je uzet za zadnjeg donatorskog dela glave.


Nakon implantacije, obavezan je PRP tretman krvnom plazmom koji stimulišite rast i jačanje dlake, a osim toga i smanjuje opadanje. A kako izgleda PRP tretman kod transplantacije kose, pogledajte u sledećem video snimku.

Kao obavezna zaštita nakon transplantacije, preporučuje se antiseptik krema Fusidic Acid koja se nanosi na delove brade odakle su vašeni folikuli.


Više o AHT metodi transplantacije kose:


Transplantacija kose AHT metodom predstavlja bezbolnu proceduru koja će vam pružiti prirodne rezultate, bez bola i vidljivih ožiljaka. Predstavlja najminimalniju invazivnu metodu koja se danas primenjuje.

Нема коментара:

Постави коментар