Recite zbogom sedim vlasima. Evo i kako!

I vi imate sede vlasi?

Nemojte da vas brine seda kosa. Jer, priroda ima rešenje i za ovo stanje.
Sede vlasi javljaju se u pojedinim slučajevima već i oko dvadeset i pete godine života, a češće u tridesetim. Javljaju se uglavnom prvo u predelu iznad ušiju, odnosno sa strane, a odatle, lagano se šire i na ostale delove glave.Snažna masaža glave prirodnim uljima odlično  je sredstvo u borbi protiv sedih.

U borbi protiv sedih veoma s efikasni kokosovo, bademovo, maslinovo i ricinusovo ulje. Kako biste usporili pojavu sedih vlasi, stručnjaci preporučuju primenjivanje uljanih tretmana dvaput nedeljno, a željeni rezultat biće vidljivi već posle mesec dana.

Seda kosa ne treba da vam predstavlja problem, U nastavku teksta pročitajte kako ulje može da uspori pojavu sedih vlasi i oporavi vašu već sedu kosu.

Maska od maslinovog ulja
Maska od maslinovog ulja i meda vratiće beživotnoj sedoj kosi sjaj i jačinu. Ovu masku bi trebalo
primenjivati jednom nedeljno.
Potrebno je da pomešate med i maslinovo ulje u jednakim količinama. Zatim pripremljenu smesu nanesite do korena, a zatim preko stavite kesu i potom topao peškir. Ostavite da maska deluje pola sata i zatim redovno operite kosu šamponom.

Maska od limuna
Limun je izuzetno zdrav za kous, naročito u kombinaciji sa kokosovim uljem. Ovaj prirodni tretman podjednako je efikasan za prevenciju nastanka sedih i opadanja kose, kao i vraćanje zdravog izgleda kose. Potrebno je da pomešate sok od limuna i kokosovo ulje u jednakim količinama. Pripremljenu masku utrljajte na kosu, stavite plastičnu kesu i topao pečkir, pa nakon pola sata operite kosu šamponom.

Maska od crnog bibera
Ova maska će vam pomoći da vašoj kosi vratite tamniju boju i sprečite pojavu sedih dlaka. Potrebno je da pomešate 1 gram crnog bibera, pola šolje kiselog mleka i po pola kašičice limunovog soka i bademovog ulja. Pripremljenu masku nanesite na kosu i ostavite da odstoji pola sata, a zatim isperite. Ovu masku primenjujte dva puta nedeljno.

Нема коментара:

Постави коментар