Opada vam kosa? Evo i zašto se to događa!


Koji su najčešći uzroci opadanja kose

Opadanje kose je normalna pojava i nema žene koja se ne bi zabrinula da primeti da joj kosa opada više nego inače, kao i da joj se kosa znatno istanjila.Me]utim, opadanje kose ne bi trebalo mnogo da vas brine, a evo i zašto...

Kosa opada kao posledica traume
Pod pojmom trauma misli se na fizičku traumu koja se javlja kao posledica neke operacije ili nesreće. Osim toga, postoji i emocionalna trauma koja se javlja usled gubitka voljene osobe, nezadovoljstva u emotivnoj vezi, porodici…Bilo koji oblik traume utiče na vašu kosu i dovodi do opadanja ili istanjivanja kose. Ipak, nema razloga za brigu, jer ovo stanje može da se popravi nakon šest meseci. Kako bi se vaša kosa što pre oporavila, veoma je važno da u organizam unosite vitamin B, proteine i zeleno povrće.

Česti tretmani oštećuju kosu
Opadanje kose može da izazove često farbanje, korišćenje pegle ili često vezivanje u rep. Osim toga, do oštećenja
kose može da dovede čak i ako usled nervoze neprestano vrtite kosu oko prsta.
Stručnjaci preporučuju prirodne boje za farbanje kose, kao i što manje korišćenje pegle za kosu. Osim toga, trebalo bi da koristite prirodne šampone i maske za kosu.

Zdravstvene tegobe izazivaju opadanje kose
Anemija, hormonski poremećaji naročito u trudnoći, poremećaj u radu štitne žlezde i drugi mogu dovesti do istanjivanja kose. Kako biste rešile ovaj problem, prvo bi trebalo da posetite lekara kako biste utvrdile tačan problem, a zatim počnete sa lečenjem.

Opadanje kose može biti nasledno
Ukoliko je makar jedan od vaših roditelja imao problema sa opadanjem i istanjivanjem kose, moguće je da je reč o androgenetskoj alopeciji. Prvi znak ove vrste gubitka kose je postepeno širenje razdeljka ili ako rep postaje sve tanji.
Kako biste usporili opadanje, stručnjaci savetuju upotrebu proizvoda protiv opadanja kose, kao i onih koji će stimulisati rast kose.

Нема коментара:

Постави коментар