Super saveti za negu farbane kose!Poznato je da je prirodna kosa osetljiva u zimskom periodu. Trebalo bi da znate da je zbog narušene strukture vlasi vaša farbana kosa još više osetljiva tokom zime, te zahteva posebnu negu u ovom periodu godine.
Tokom zimskih dana neophodno je da u svoju svakodnevnu rutinu uvedete neke nove navike koje će kosu dodatno zaštititi i nahraniti.
Poslušajte savet stručnjaka i nikako u zimskom periodu kosu nemojte prati svakoga dana jer tako odstranjujete prirodna ulja sa kože glave. U upotrebu ubacite i šampon za suvo pranje. Takođe, stručnjaci savetuju i obrnuto pranje kose. Potrebno je da najpre nanesete pola kašičice ulja jojobe, maslinovog, kokosovog ili bademovog ulja na glavu, a potom nanesite nanesite regenerator i ostavite da deluje nekoliko minuta. Nakon toga, kosu operite redovno ali sa znatno manje šampona. Ulje oslobađa prljavštinu koju šampon tada lakše ispere.

Obavezno koristite regenerator

Kako bi vaša farbana kosa bila lepa i zdrava tokom zimskog perioda, koristite regenerator koji će vam pomoći u rešavanju suve i naelektrisane kose. Odaberite regenerator sa intezivnim delovanjem i nikada ne perite kosu vrućom vodom jer ona oštećuje i isušuje kosu i kožu. Nakon pranja mlakom vodom, kosu isperite hladnom jer se tako zadržava vlaga, a kosa će imati poseban sjaj.

Ekstra saveti

Trudite se da što ređe koristite fen i peglu, a ukoliko negde žurite ili vam treba posebna frizura pre feniranja na kosu nanesite regenerator koji se ne ispira. Tokom zime preporučuje se redovno šišanje vrhova. I za kraj još jedna dodatna zaštita kose od hladnoće i vetra su kape, šalovi, marame.

Нема коментара:

Постави коментар