Ovo je najbolji put do lepe i zdrave kose!


Tokom hladnih zimskih dana prirodna kosa je izuzetno osetljiva.
A da li ste znale, da je zbog narušene strukture vlasi vaša farbana kosa još više osetljiva tokom zime i da zahteva posebnu negu u ovom periodu godine.

Neophodno je da u svoju svakodnevnu rutinu uvedete neke nove navike koje će kosu dodatno zaštititi i nahraniti. Zimi nikako kosu nemojte prati svakoga dana jer tako odstranjujete prirodna ulja sa kože glave. Stručnjaci savetuju da u upotrebu ubacite i šampon za suvo pranje. Takođe se preporučuje i obrnuto pranje kose. Potrebno je da najpre nanesete pola kašičice ulja jojobe, maslinovog, kokosovog ili bademovog ulja na glavu, a potom nanesite nanesite regenerator i ostavite da deluje nekoliko minuta. Nakon toga, kosu operite redovno ali sa znatno manje šampona. Ulje oslobađa prljavštinu koju šampon tada lakše ispere.

Za lepu i zdravu farbanu kosu obavezno koristite regenerator koji će vam pomoći u rešavanju suve i naelektrisane kose. Odaberite regenerator sa intezivnim delovanjem i nikada ne perite kosu vrućom vodom jer ona oštećuje i isušuje kosu i kožu. Nakon pranja mlakom vodom, kosu isperite hladnom jer se tako zadržava vlaga, a kosa će imati poseban sjaj.

Trudite se da što ređe koristite fen i peglu, a ukoliko negde žurite ili vam treba posebna frizura pre feniranja na kosu nanesite regenerator koji se ne ispira. Tokom zime preporučuje se redovno šišanje vrhova. I za kraj još jedna dodatna zaštita kose od hladnoće i vetra su kape, šalovi, marame.

Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар