Kako do bujnije kose - otkrivamo vam način!

I vi možete imati bujnu kosu kao sa reklame

Nema dame koja ne bi želela da ima lepu i bujnu kosu. Da biste imale kosu kao sa reklame, morate znati šta joj pomaže kada su njen oporavak i nega u pitanju.


Godinama unazad farbate kosu? Da li ste znale da posle mnogo godina redovnog farbanja kose možete da postanete alergične na farbu nekog proizvođača?

Nemojte da vas iznenadi ova, sasvim normalna,  pojava. Dermatolozi savetuju, naročito trudnicama, da kosu farbaju bojama biljnog porekla, bez amonijaka, zbog rizika povezanog s udisanjem amonijaka. Osim toga, kako biste izbegli neželjene reakcije, preporučljivo je da kosu farbate u salonima koji imaju odgovarajuću ventilaciju.

Ukoliko imate problem sa peruti, stručnjaci savetuju da češće perete kosu. Osim toga, trebalo bi češće da menjate šampone protiv peruti, odnosno proizvođače ovih preparata.

Takođe, redovno posećujte frizera i skraćujte rascvetale krajeve. Redovno znači svakih šest do osam nedelja. na ovaj način, osim što će vam kosa biti zdravija, delovaće i bujnije.

Profesionalni frizeri skreću pažnju i na preterano četkanje koje može da ošteti kutikulu kose (spoljašnji, zaštitni sloj dlake). Stoga, pažljivo iščetkajte kosu kada je to zaista neophodno, na primer, ako je zamršena.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар