Želite lepu kosu? Ove namirnice je hrane i neguju

Namirnice koje blagotvnorno deluju na kosu


Naravno da bi svaka dama želela da ima lepu i zdravu kosu. Jednu od bitnih uloga za kosu kao sa reklame igra ishrana.
Veoma je važno shvatiti da kosa prvenstveno neguje iznutra, a ne spolja. Zato drage dame, kako biste sprečile opadanje kose i imale zdravu, sjajnu i bujnu kosu, pored preparata koje redovno koristite, povedite računa o namirnicama koje konzumirate. Jer, nepravilna ishrana – loš kvalitet kose!
Pogledajte koje namirnice blagotvorno deluju na zdravlje kose!

Losos
Nedostatak omega-3 masnih kiselina dovodi do suvoće kože temena, kao i kose, te je neophodno unositi dovoljne količine. Zato se preporučuje konzumiranje lososa, jedne od najzdravijih namirnica koja obiluje omega-3 masnim kiselinama, sadrži visoko kvalitetne proteine, kao i vitamin B-12 i gvožđe.

Zeleno lisnato povrće
Za produkciju sebuma neophodni su vitamini A i C. Kako biste izbegli uzimanje suplemenata, stručnjaci savetuju konzumiranje spanaća, brokolija i blitve, namirnice bogate ovim vitaminima, a osim toga dobar su izvor kalcijuma i gvožđa.

Jaja
Jaja su najbolji izvor proteina proteina neophodnih za zdravu kosu. Sadrže biotin i vitamin B-12 koji su važne hranljive materije za kvalitet kože.

Integralne žitarice
Integralne žitarice su važan izvor cinka, gvožđa i vitamina B.

Ostrige
Ostrige imaju uticaja na zdravlje i kvalitet kose. Zahvaljujući visokoj koncentraciji cinka važe za moćan antioksidans. Usled nedostatka ove namirnice, cink možete nadoknaditi konzumiranjem integralnih žitarica, koštunjavog voća, govedine ili jagnjetine.

Šargarepa
Šargarepa je odličan izvor vitamina A, koji je od suštinskog značaja za zdravu i sjajnu kosu. Stručnjaci savetuju svakodnevno konzumiranje ove namirnice, naročito u presnom obliku ili u obliku salate.

Mlečni prozvodi niske masnoće
Obrano mleko i jogurt dobar su izvor kalcijuma koji je važan mineral za rast kose. Mlečni proizvodi sadrže i surutku i kazein, dva veoma kvalitetna i neophodna proteina za zdravu kosu.

Foto: pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар