Neka se ovog leta svi okreću za vašom frizurom: Top 6 saveta za lepu i zdravu kosu!

Pravilna nega kose na +30

Tokom vrelih letnjih dana kosa je najviše izložena suncu, soli i hloru. Zato bi posebno trebalo obratiti pažnju na njenu negu. Evo šta bi trebalo da uradite kako bi ostala zdrava, negovana i lepa.


U nastavku teksta vam predstavljamo top 6 saveta za negu kose tokom leta:

 1. Koristite češalj sa širokim zupcima

Budući da je tokom leta kosa često mokra, mnoge od vas dolaze u iskušenje da je očešljate dok je mokra. Međutim, znajte da kad je kosa mokra, tada je i najslabija, te vaša četka koju najčešće koristite i nije najbolji izbor. Stručnjaci savetuju korišćenje češlja sa širokim zupcima jer je najnežniji alat za raspetljavanje mokre kose.

2. Nemojte koristiti pegle i figara
Vašoj kosi na ovim vrućinama nije potrebno i dodatno zagrevanje peglom. Ono što će mnoge dame obradovati, jeste to da su ovo leto u trendu brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep su win-win situacija, i trendi i jednostavno.

3. Ulje za kosu

Ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili hloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćete efekat sjajne, negovane kose, a ulja će je i zaštititi

4. Maska za negu kosu

Bilo bi dobro da baem jednom nedeljno nanesete masku za kosu. Znajte da će to vašu kosu učiniti snažnijom i glatkom. Ukoliko vam je kosa obojena, nemojte ostaviti masku da deluje duže od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

5. Kosu stilizujte penom

Za idealnu talasastu kosu koristite dobru penu za kosu, jer ona neće otežati frizuru i lakše će pomoći oblikovati valove. Koristite pre sušenja fenom ili, još bolje, nanesite na vlažnu kosu i pustite da se prirodno osuši.

6.Obavezno zaštitite kosu od UV zraka

Nosite šešire, kape, ali i preparate sa UV zaštitom. Preparati za kosu koji su namenjeni baš za leto i sadrže SPF će pomoći da vam se kosa ne isuši i da vaša boja ne izbledi na suncu.

Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар