Rešite se dosadne, masne kose. Evo i kako!

Saveti za kosu koja se brzo masti

Da li ste i vi od onih osoba kojima je kosa masna već dan-dva nakon pranja?  Može li se to rešiti? Kako je prati i tretirati?

Preterano lučenje loja čini kosu i kožu glave masnom i prljavom.  Sa ovim problemom susreće se svaka treća osoba.  Ako i vi mučite muku sa masnom kosom i do sada niste uspeli da pronađete rešenje, pogledajte u nastavku teksta nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći.
Za masnu kosu preporučuje se pranje prvo regeneratorom pa zatim šamponom.  Na ovaj način, vaša kosa  će se nahraniti a na njoj se neće zadržati višak proizvoda. Kosu bi trebalo ispirati mlakom vodom jer vruća voda povećava mogućnost mašćenja. Krajeve ne treba tretirati šamponom da se ne bi oštetili.

Koristite šampone za masnu kosu jer sadrže manje hemikalija te manje iritiraju kožu glave. Ipak, ukoliko nijedna metoda koju ste probali nije delotvorna, probajte sapun – ali ne bilo koji. Treba koristiti isključivo sapun na prirodnoj bazi. Sapun izlomiti na što manje komade i ostaviti ga preko noći u void da odstoji. Ujutru izgnječiti sapun, ocediti vodu, dodati malo bebi pudera i time oprati kosu. Rezultat će biti očigledan, a masnoća sa kose će nestati. 
Takođe, možete probati i sa prirodnim losionom koji ćete napraviti na sledeći način: u čašu vode stavite malo soli i dve kašičice zaslađenog sirćeta. Zatim mešavinu umasirajte u teme, ostavite da odstoji sat vremena, a potom isperite kosu toplom vodom. U težim slučajevima najbolje je obratiti se dermatologu.

Problem masne kose veoma često dovodi do opadanja kose.  Prvi korak u rešavanju problema je tretiranje kose šamponima ili losionima protiv opadanja, a ukoliko ništa ne pomaže, mnogi se opredeljuju za transplantaciju kose. Pri odabiru ordinacije svakako treba uzeti u obzir iskustvo hirurga, kao i ordinacije koja se bavi samo tom delatnošću i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti presađivanja kose.

Postoji veliki broj ordinacija za plastičnu hirurgiju koje se bave raznim operacijama pa im je transplantacija kose samo jedna od oblasti sa kojom se bave ali mi preporučujemo ordinacije koje se isključivo bave presađivanjem kose.

Jedna od ordinacija u kojoj se primenjuje AHT metod (Advance Hair Transplantation) je najstarija ordinacija koja se bavi presađivanjem kose i koja ima najveći broj zadovoljnih pacijenata.


Нема коментара:

Постави коментар