Saveti za kvalitetniju kosu

 

Svi kažu muškarcima je lako sa kratkom kosom - operu, osuše i to je to. Međutim, ova tvrdnja je potpuno pogrešna jer svačija koža, kosa, koža glave, zahtevaju određenu negu. U nastavku pročitajte osnove pranja, sušenja i stilizovanja kose.

Prvo i osnovno je svakako redovno pranje kose. Ipak znajte da to ne podrazumeva svakodnevno pranje, jer ukoliko svakodnevno tretirate kožu glave i kosu različitim šamponima, znajte da tako činite da koža glave postane suva, kosa slabija i neotpornija. Veoma često dolazi do opadanja, ali i gubitka kose.

Obratite pažnju na temperaturu vode prilikom pranja. Voda ne sme biti ni hladna, ali ni prevruća. Treba da je prijatna kada je osetite na svojoj glavi.

Kada nanosite šampon na kosu dobro istrljajte kosu i kožu glave jer ovim masiranjem podstičete rast kose i pospešujete cirkulaciju krvi. Šampon morate dobro isprati mlakom vodom, jer u suprotnom može doći do pojave peruti i oštećenja kose.

Nakon pranja kosu prvo dobro istrljajte peškirom, a potom osušite fenom ali ne na najjačoj temperaturi. Ukoliko ste od onih koji vole da im se kosa suši prirodno znajte da na taj način rizikujete da se na koži glave razviju bakterije i gljivice što može dalje uzrokovati gubitak kose ili neko kožno oboljenje.

Na samom kraju dolazi stilizovanje kojem danas sve više muškaraca posvećuje pažnju. Obratite pažnju prilikom kupovine preparata za oblikovanje frizure - pored stilizovanja, treba ujedno da imaju i sastojke koje hrane kosu. Savetujemo vam da umesto gela i laka, koristite ulja, silikonske kapi, paste ili vosak. 


 

Нема коментара:

Постави коментар