Da li je masaža glave dobra za rast kose?


Kako ojačati koren dlake?

Opadanje kose je veoma neprijatno i sa njim se suočavaju i žene i muškarci. Uzroci mogu biti različiti, od godišnjeg doba koje prouzrokuje opadanje kose, stres, pa sve do nekih zdravstvenih stanja koje mogu biti u vezi sa opadanjem kose. Ukoliko ste primetili da vam kosa opada ne smete ignorisati to stanje već se pozabaviti problemom i kao početnu fazu borbe protiv trenutnog gubitka kose, otkriti uzrok opadanja.
Na mnogo načina možemo utvrditi da li je reč o opadanju kosu više nego inače. Ukoliko se prilikom češljanja ili tuširanja pojavi broj dlaka veći od 20, možemo zaključiti da je reč o prekomernom opadanju kose. Da bi ubrzali rast kose moramo ojačati koren dlake. Ovo su načini da ojačate koren dlake i podstaknete rast kose:

Masaža glave

Masaža glave utiče na cirkulaciju krvi i podstiče rast, dajući puniju i zdraviju kosu. Masaža može biti jednostavna, sa dodatkom ulja koje imaju prednosti u rastu kose. Masažu možete raditi sami, sa ili bez masažera. Jednostavno pomerajte ruke kroz kosu, od napred prema nazad, možete koristiti i kružne pokrete od napred do nazad, promenite smer a potom te pokrete ponovite sa strane i oko ušiju. Što se ulja tiče, možete koristiti kokosovo ili neko drugo ulje za jačanje korena dlake.

Maska za jaču kosu

Maske za jačanje kose možete praviti od kvasca, jaja, luka i svi ti sastojci utiču na koren dlake, jačaju ga i smanjuju lomljivost i ispucalost kose. Maska od jaja ima višestruku prednost: jaja su bogata proteinima i aminokiselinama koji neguju kosu, daju sjaj, smanjuju opadanje, podstiču rast i jačaju koren dlake.

Šampon koji neguje koren

Nemojte koristiti jake šampone za tretmane jačanja kose, već šampone koji u sebi sadrže sastojke koji stimulišu rast dlake. Najbitnije je da šampon bude bez sulfata. Morate biti sigurni da je  proizvod koji kupujete kvalitetan šampon koji će dati efekta. Veoma je važno da kod jačanja korena dlake krenete od ishrane. Ishrana utiče na kvalitet dlake i njeno opadanja. Ukoliko je vaša ishrana siromašna vitaminima i mineralima, vaša kosa će biti slaba, lomljiva i opadaće. Veoma je bitno da se hranite zdravo i da unosite sve namirnice koje stimulišu rast dlake.

Нема коментара:

Постави коментар