Šta sve može da učini med za vašu kosu?

Pružite svojoj kosi sjaj i jačinu i tokom najhladnijih dana…



Kosa ne voli ekstremne vremenske uslove. Zato je veoma važno pružiti kosi dodatnu negu tokom hladnih dana koji nam predstoje.
Stručnjaci preporučuju korišćenje hranjivih maski jednom nedeljno kako bi ostala glatka i „poslušna“. Ako se pridržavate ovog saveta, sasvim sigurno je da će maske smanjiti broj ispucalih vrhova i sprečiti lomljenje i suvu kosu. Tokom hladnih zimskih dana kosa je sklona pucanju i oštećivanju više nego ikad.

U nastavku teksta vam predstavljamo recept za masku od meda koju možete sami napraviti kod kuće, a koja će učiniti vašu kosu zdravijom – daće vašoj kosi jačinu i obnoviti oštećene vlasi.

PRIPREMA:
U posudi umutite jedno jaje, a zatim dodajte sok od jednog limuna, malo meda, maslinovog ulja i ruzmarina pa dobro promešajte. Masku nanesite na celu kosu, od korena do vrhova i slobodno je umasirajte u skalp, umotajte kosu u kesu i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga, redovno operite kosu.

KAKO DELUJE:
Masilnovo ulje dubinski hidrira i hrani kosu, pa važi za fantastičan sastojak za negovanje kose. Ruzmarin daje vašoj kosi sjaj, dok su med i jaja odlični za jačanje strukture vlasi. Redovnim korišćenjem ove maske (jednom nedeljno), vaša kosa će biti jača i elastičnija. Limun je tu da neutrališe neprijatne mirise.

SAVET:
Kosu perite najviše tri puta nedeljno, na taj način je štitite od preteranog isušivanja i nipošto ne izlazite napolje s mokrom kosom, jer hladnoća lomi i oštećuje vlažnu dlaku.

pixabay.com

Нема коментара:

Постави коментар