Brzo i lako: Posvetlite vašu kosu bez farbanja!

Posvetlite kosu na prirodan način

Već neko vreme biste volele da posvetlite kosu, ali ne želite da je izlažete preparatima koji će sasvim sigurno oštetiti vašu kosu i dovesti do opadanja? Verovatno ste se pitale da li postoji prirodan način da to uradite... E pa drage dame, imamo lepu vest za vas. Možete to uraditi i na prirodan način. Dovoljni su vam limun, kamilica i med.
U nastavku teksta vam predstavljamo kako da najlakše posvetlite kosu sa zlatno – žutim pigmentom.

Limun

Sok od limuna pomoći će vam da na potpuno prirodan način posvetlite kosu. U pola šoljice tople vode dodate sok od jednog ili dva limuna (za dužu kosu), dobro promešajte, procedite i sipajte u bočicu sa rašpršivačem. Potom rastvor ravnomerno nanesite na kosu i ostavite da se prirodno osuši. Isperite kosu vodom ili čajem od kamilice. Sok od limuna ne bi trebalo koristiti više od dva puta nedeljno jer je poznato da limun isušuje kosu. Osim toga, frizeri savetuju korišćenje pakovanja za kosu.

Kamilica

Poznato je da kamilica blagotvorno deluje na kosu. Umirujuća svojstva ove biljke prijaju osetljivoj plavoj kosi i daju joj intenzivan sjaj. Cvetovi kamilice sadrže apigenin, flavonsku žutu boju, koja dodatno posvetljuje kosu. Kako biste posvetlile kosu na ovaj nain, potrebno je da u pola litre ključale vode dodajte dve do tri šoljice cvetova kamilice i ostavite da lagano vri 15 minuta. Posle pola sata, procedite čaj i dodajte sok od limuna i dve kašike regeneratora. Nanesite na kosu, ostavite da odstoji 30 minuta, a potom isperite.

Med

Kosu je moguće posvetliti i sa medom, a evo i kako. Potrebno je da dve kašike meda sipate u pola šoljice tople destilovane vode i dobro promešate. Zatim u mešavinu dodati 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ili kokosovog ulja i dve kašike cimeta. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperature. Potom naneti na mokru kosu, prekriti aluminijumskom folijom ili kapom za tuširanje, te ostaviti da odstoji sat vremena. Nakon toga, kosu operite šamponom

Foto: pexels.com

Нема коментара:

Постави коментар