Kako da povećate volumen kose


Gusta, lepršava i zdrava kosa predstavlja ne samo ukras, već i ponos i san svake žene. U koliko spadate u grupu žena koje imaju ravnu i tanku kosu i imate problem sa postizanjem volumena kose, evo nekoliko jednostavnih trikova koji će doprineti povećanju volumena kose i uz pomoću kojih možete imati kosu poput zvezda sa crvenog tepiha.


Pranje kose

Koristite šampon i balzam za volumen. Ovi proizvodi će omogućiti da kosa ima lakšu tekstuturu te je neće činiti teškom i ona će onda moći da pada ravnomerno niz glavu. Prilikom pranja kose balzamom, dobro utrljajte balzam samo teme kako bi podigli kosu iz korena.


Sušenje kose

Koristite difuzer - Difuzer je nastavak na fenu pomoću kojeg možete da dobijete blage talase u kosi i na taj način da povećate njen volumen. Nakon pranja, ostavite kosu da se osuši (jedno 15 - 20 min) a nakon toga nanesite preparat za volumen a potom je do kraja sušite uz pomoć difuzera.

Takođe, dobar trik tokom sušenja kose jeste da kosu sušite okrenutu naopako. Na taj način postižete da vlasi držite "podignute" dok ih topao vazuduh "navikava" na taj položaj.


Farbanje

Farbanje kose u kombinaciji svetlih i tamnih tonova iz iste palete može doprineti davanju posebne dimenzije vašoj kosi. Kosa vam može delovati mnogo gušća ukoliko vam lice uokviruje svetla boja u više nijansi.

Šištanje

Nemojte puno eksperimentisati prilikom šišanja. Običan, opušten stil sa kuštravim pramenovima i šiškama može da pruži kompletan utisak gušće kose.

Uvijači za kosu

Jedan od načina za povećanje volumena kose jeste uvijanje kose figarom. Kako biste postigle savršen rezultat, uzimajte pramenove širine od 3 do 4 cm te debljine maksimalno 2 cm. Nakon toga zamotajte kosu na zagrejan figaro stavite uz koren kose i držite jedno 3 do 4 sekunde. Nakon što se kose prohladi, oblikujte je po želji.

Za povećanje volumena kose često od velike koristi mogu biti i viliki vikleri. Njih korisitite tako što uvijete vlažnu kosu i ostavite preko noći da se prirodno suši.

U koliko smatrate da vaša kosa nije dovljno zdrava, te da imate problema u vidu opadanja kose, preporuka je da se obratite nekom od centara za nego kose u kojem će vam stručna lica odgovoriti na sva pitanja koja imate i pomoći da vaša kosa ima savršen izgled kakav zaslužujete.

Нема коментара:

Постави коментар