Kako do lepše i zdravije kose


Usled raznih životnih situacija, stresa, korišćenje različitih preparata, stilizovanja ili uzroka neke bolesti, vasa kosa najviše trpi. Opadanje kose je normalna pojava.  Opadanje kose je normalno i nije neki razlog za brigu ukoliko ne primetite da opadanje kose prelazi granicu te normale. Evo nekih saveta kako da spasite što više vašu kosu od opadanja:

Da je manje je je uvek više najbolje se vidi kada peremo kosu, tada nemojte preterivati sa dodavanjem šampona i regeneratora za kosu. Kosu je dovoljno prati jednom ili dva puta nedeljno, jer česta upotreba šampona i regeneratora, kao i samo sušenje kose dovode do toga da kosa postane suva i ispucala.

 Kosu možete i trebali biste da zaštitite od hladnoće, jer nije samo vama hladno, već i vašoj kosi. Poznato je da  mnoge žene ne nose kapu jer ne žele da pokvare tek sređenu kosu ,ali ako kosu operete tik pre nego što izađete iz kuće, setite se da je temenu kose potrebno neko vreme da se skroz osuši. Zato nemojte biti lenji i ušuškajte svoju kosu. Biće vam zahvalna.

Tek opranu  kosu, nemojte  trljati i sušiti peškirom. Peškiri su kruti i grubi i time ne prijaju vašoj kosi. Umesto toga, uzmite pamučnu majicu i lagano istrljajte kosu. Ako izbegnete grubo trljanje, vasa kosa će vam biti zahvalna na nežnom dodiru i sušenju.Ukoliko je vreme toplo, ponekad možete ostaviti i da se kosa sama prosuši na toplom vazduhu letnjih dana.

Vaša kosa voli beli luk! On nije samo dobar u ishrani, veći u negovanju i oporavku vaše kose. Kako smo već napomenuli beli luk je veoma zdrav za vaš organizam, međutim zdrav je i za vašu kosu i to sok od belog luka, koji nanesete na teme kose, a možete i na celu kosu, neće vam štetiti sigurno. 

Recept                

U nastavku teksta dajemo vam jedan recept koji je lak i veoma efikasan. Sve što vam je potrebno jeste 3 glavice belog luka i 1 litar maslinovog ulja. Način pripreme: u blender usitnite beli luk, zatim tako usitnjen stavite u 1 litar maslinovog ulja. Pustite da odstoji minimum nedelju dana pre nego što počnete da ga koristite. Rezultati su sjajni i jeftini. Probajte i bićete oduševljeni.

Iako se zimi uglavnom piju čajevi i voćni napici,neophodno je piti dosta vode i hidrirati organizam.Osim što je voda zdrava za vaš organizam, zdrava je i za vašu kosu. Unošenjem vode u vaš organizam ,kosa apsorbuje tečnost i time se postiže zdravija i sjajnija kosa.Нема коментара:

Постави коментар