Najbolje prirodne maske za vašu kosu


Nega kose veoma je važna ukoliko imate problem sa gubitkom kose ili želite da sprečite ovu neprijatnu pojavu. Kako biste imali lepu i zdravu kosu u negu treba da uključite i upotrebu maski koje zbog svojih svojstava dovoljno prodiru u kosu, poboljšavaju njen kvalitet i sprečavaju gubitak kose.

Preporučujemo vam da isprobate neke od efikasnih prirodnih lekova protiv gubitka kose. Maske u nastavku preporučuju se damama, ali i muškarcima.

1. Maska sa cimetom

Za ovu masku potreban vam je cimet, ricinusovo ulje i esencijalno ulje ruzmarina. U maloj posudi zagrejte 2 kašičice ricinusovog ulja, a zatim dodajte 2 kašičice cimeta, dobro izmešajte, a zatim dodajte 10 kapi čistog esencijalnog ulja ruzmarina i napravite koherentnu pastu.

NAČIN UPOTREBE: Nanesite pripremljenu masku na niti i ostavite je najmanje 30 minuta. Posle toga isperite masku blagim šamponom. Masku je preporučljivo koristiti dva puta nedeljno.

2. Maska sa kvascem 

Maske sa kvascem preporučuju se i osobama koje imaju seboreju ili ekcem. Rastvorite 1 kašiku šećera u 1 kašici toplog mleka, a zatim dodajte 20 g svežeg kvasca. Ostavite na toplom mestu 15-20 minuta da kvasac „naraste“, a zatim dodajte 1 žumance i dobro izmešajte.

NAČIN UPOTREBE: Gotovu masku nanesite na čistu, vlažnu kosu, a zatim kosu „spakujte“ u najlonsku vrećicu i peškir i ostavite na glavi sat vremena. Posle toga redovno operite kosu.

Napomena: Protiv gubitka kose masku koristite dva puta nedeljno ne duže od 8 nedelja, a zatim napravite pauzu od tri meseca.

3. Maska od jaja i maslinovog ulja 

Hidratantne prednosti maslinovog ulja dobro se kombinuju sa proteinima jaja. Maslinovo ulje čini kosu mekom, svilenkastom i glatkom, a takođe održava kožu glave čistom.

NAČIN UPOTREBE: U činiji pomešajte jedno jaje sa kašičicom maslinovog ulja. Operite kosu da biste uklonili nečistoće, a zatim nanesite masku i ostavite da deluje najviše 20 minuta, a zatim redovno ispirajte kosu.

Ukoliko se odlučite za presađivanje kose, preporučujemo vam da pročitate koje su prednosti. 

Нема коментара:

Постави коментар