Počeli ste da sedite? Bez brige. Seda kosa je sada u modi


Vremenom, kako muškarac stari, javljaju se brojni problemi koji se pre svega ogledaju u gubitku kose, sto je najčešći slučaj ili pak, oni srećniji počinju da sede. Kako civilizacija napreduje, belenje kose (sedenje) se sve ranije javlja kod muškarca pa tako se prve sede vlasi javljaju već u 30tim godinama.


Mada se veliki broj muškaraca plaši ove promene, istina je da zaista nema razloga za to. Seda kosa je zapravo pokazatelj muškarčeve muškosti i zrelosti a to je svakako nešto čega se zaista ne treba stideti.


U novije vreme seda kosa postaje sve više privlačnija za suprotni pol, te muškarcima seda kosa sve manje predstavlja kompleks (ako su ga uopšte ikada i imali) a sve više ponos i nešto što se sa ponosom nosi. Na kraju vremena su došla takva da sedokosi muškarci sve više dobijaju komplimente za svoju frizuru i otmen izgled.

Veliki broj muških poznatih ličnosti sa ponosom nosi svoju sedu kosu. Neki od njih su: Džordž Kluni, Džef Bridžis, Adam Lambert, Met Dejmon...

Nakon saznanja da su počeli da sede ili gube kosu, veliki broj muškaraca pada u neku vrstu poricanja ili depresije. Ipak, svakom od nas je potrebno vremena kako bi se pomirili sa činjenicom da smo sve stariji i da su promene na kosi normalna stvar. Najbolje je dalje imati plan šta raditi kada se beli pramenovi kose više ne mogu sakriti ili ukloniti.

Ipak, seda kosa je odraz muškosti i zrelosti i nje se svakako ne treba stideti već je prihvatiti i nositi sa ponosom.

Нема коментара:

Постави коментар