Koliko je šampon delotvoran u rešavanju problema gubitka kose?


Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji će vam navodno pomoći u rešavanju problema gubitka kose. Međutim, uspešnost u rešavanju ovog problema nema veliki procenat lekova i tretmana. Ipak, kako tvrde, proizvođači Simfort šampona, njihov proizvod rešava ćelavost.  

Koji je sastav Simfort šampona?

Najvažniji sastojak Simfort šampona je ugljena kiselina, a to je u suštini ugljenik, kiseonik i vodonik. Koristi se u različite svrhe, a najpopularnija je upotreba za gazirane napitke. Isto tako, sredstva koja sadrže ovu kiselinu, mogu se koristiti za čišćenje predmeta.

Kako navode iz kompanije, gubitak kose, kod 90% muškaraca i žena, uzrokovano je folikulima kose zarobljenim u čepovima sebuma. Šta je ustvari čep sebuma? Čep sebuma se javlja kao posledica mešavine sebuma i prljavštine i usled njegove pojave folikuli dlake ne mogu normalno da rastu jer su začepljeni. Po njihovim tvrdnjama, možemo zaključiti da gubitak kose veoma često izaziva "prljavo" vlasište. Da li je to tačno?

Poznato je da genetski gubitak kose nastaje zbog genetske predispozicije za ćelavost i DHT hormonom. DHT ima tri puta više afiniteta za androgene receptore koji su prisutni u folikulama kose. Enzim koji konvertuje testosteron u DHT nazvan je 5-alfa-reduktaza i predstavlja poslednji korak u metabolizmu testosterona. DHT se vezuje za receptore androgena za folikule dlake i čini dve stvari - skraćuje životni vek folikula dlake i smanjuje folikul dlake. Kada se DHT veže za ove receptore, on postepeno smanjuje folikul dlake. Nakon ponovnog rasta folikula dlake, njegova faza rasta se skraćuje i tanji je. Nakon negog vremena, prvo dolazi do proređivanja kose, pa tek onda gubitka.

Iz svega navedenog, gubitak kose uzrokovan pojavom čepovima sebuma nije tačna, jer da je tako, sasvim sigurno bi 100% beskućnika bilo ćelavo.

Šamponi protiv gubitka kose mogu lečiti seboreični dermatitis i perut, a ne sprečavati ćelavost. Razlog zašto su neki efikasni u lečenju opadanja kose jeste sastojak ketokonazol koji smanjuje upalu izazvanu DHT hormonom. A Simfort šampon, za koji tvrde da je efikasan u rešavanju problema, ne sadrži ketokonazol, jedini sastojak u šamponu koji bi donekle mogao efikasno lečiti genetski gubitak kose.

Stoga, savetujemo vam da ne trošite novac na kupovinu šampona bilo kog proizvođača koji tvrde da je gubitak kose uzrokovan bilo čim drugim osim genetikom i DHT hormonom. Za ponovni rast kose na potpuno ćelavom području, jedina trajna opcija je upravo transplantacija kose.

Zakažite i vi svoj pregled. Neka AHT metod bude i vaš izbor!

Нема коментара:

Постави коментар