Transplantacija kose - 7 dana posle


ŠTA VAS OČEKUJE U DANIMA NAKON TRANSPLANTACIJE KOSE

Mnoge naše pacijente muči ovo pitanje. Politika naše klinike je da svakom od njih pružimo što više informacija o transplantaciji kose, rezultatima presađivanja, kao i o danima nakon intervencije. Pacijenti na taj način mogu da planiraju svoje obaveze posle intervencije. 
Pre intervencije se davajuća regija glave šiša, pa je primetna promena u frizuri, tj. zadnjem delu glave, kao i zona iznad ušiju. Ukoliko se pacijent odluči za FUE METOD, bez šišanja, ovo se može izbeći. Već smo u ranijim tekstovima pomenuli da se kod ove metode trimuje isključivo dlaka koja se tranplantira, a okolna kosa zadržava svoju dužinu. Posle transplantacije kose ovom metodom, nema vidljivih tragova intervencije.
  • U prvih sedam dana posle intervencije, vide se promene u primajućoj zoni. Te promene podrazumevaju crvenilo, krastice (koje se formiraju drugi dan posle transplantacije i zadržavaju se narednih nedelju dana), otečenost.
  • Trećeg dana nakon presađivanja kose, nastaje otok a i ne mora. On se pojavljuje u zoni čela, korena nosa ili kapaka. Prolazi u roku od 24h. Kod otoka se savetuju masaže, koje se kombinuju sa lekovima i oblogama i na taj način otok u potpunosti nestaje.
  • Što se bola tiča on se ne očekuje. Prve noći može biti prisutna utrnutost ili nelagodnost. Ukoliko se bol pojavi, on može biti veoma slab, i u tom slučaju se kao i kod svakog bola, preporučuje analgetik.
  • Nakon sedam dana od transplantacije kose, nema više vidljivih tragova presađivanja i u prednosti su pacijenti sa dužom kosom, koji mogu time pokriti tragove intervencije. Pranje kose se sprovodi drugog dana od intervencije. Sa transplantima se mora ophoditi pažljivo, do desetog dana a što se tiče bilo kakve fizičke aktivnosti, ne preporučuje se u prvih sedam dana.
Detaljnije o transplantaciji kose možete pročitati OVDE.



Нема коментара:

Постави коментар