Seminar u Veneciji 20-22.09.2018. godine


Seminar u Veneciji održan je 20-22. septembra 2018 godine. Na seminaru je prisustvovalo 500 učesnika, od kojih 10 vodećih svetskih imena među kojima i Jerry Saphiro. Na slici Dr Tanja Radenkov i Jerry Saphiro. Tema seminara bila je NOVE PREPORUKE U LEČENJU ALOPECIJE

Šta je alopecia?

Već smo pominjali da je alopecija naziv za pojam opadanja kose. Sasvim je normalno da kosa opada, to je takođe i deo njenog rasta i razvoja, ali kada kažemo ,,alopecia,, mi mislimo na pojačano opadanje kose koje uzrokuje ćelavost. Muškarci su podložniji gubitku kose i oko polovina muškaraca, pre 50te godine, doživi neki oblik gubitka kose, dok žene kosu gube nakon 50te godine, usled menopauze, pogrešne nege, hormonskih promena... Alopecia je stanje koje može dovesti do pada samopouzdanja i uticati na čovekov društveni život. Gubitak kose je posebno stresan za žene, jer se kosa smatra simbolom ženstvenosti. ALOPECIA je obolenje kod koga ne opada samo kosa, već čovek gubi i trepavice, dlake na rukama i nogama i obrve.  Gubitak kose kod žena se manifestuje kao tanjenje kose na vrhu glave, opadanje kose na pečate ili pak kompletan gubitak kose.

Alopecia prema načinu opadanja kose

  • ALOPECIA AREATA
  • ANAGENI EFLUVIJUM
  • TELOGENI EFLUVIJUM
  • OŽILJNA ALOPECIA
  • TRAKCIONA ALOPECIA

Alopecia – lečenje

Ukoliko je alopecija posledica stresa, neke bolesti ili infekcije, kada otklonite uzrok, vaša kosa će se oporaviti. Alopecia je i proces genetike i starenja i na to ne možete uticati. 
Transplantacija kose je svakako savremena opcija koja daje odlične rezultate!




Нема коментара:

Постави коментар