Donatorski deo



Davajuća regija

Davajuća regija zarasta za 7 dana, a pre toga je prisutno samo blago crvenilo. Gazu možete skinuti odmah, sledećeg dana, i možete početi sa pranjem te regije, ali ne i regije gde je kosa implantovana. Donatorska, davajuća regija može biti sa:

  • grudi, 
  • brade i 
  • drugih delova tela a takođe se može prebacivati i na te delove, na zahtev pacijenata.
Kada postoje situacije u kojima je davajuća regija slaba ili je previše iskorišćena u prethodnim intervencijama, mogu se koristiti i druge donorske regije. Obično je to brada na vratu. Dlaka na bradi je jako slična onoj na glavi, može da bude deblja, raste sporije i to je jako korisno jer daje utisak gustine. Ukoliko se koristi dlaka sa vrata, postojeća brada na licu zadržava svoju gustinu i ostaje netaknuta.
U čestim situacijama se koristi i dlaka sa grudi. Muškarci koji imaju problem sa opadanjem kose, uglavnom imaju mnogo dlaka na grudnom košu. Transplantiranjem se može pokriti značajna površina. Rastu sporije, do određene dužine, ali ponekad predstavljaju odlično rešenje. Ova regija se ne koristi kao donorska u slučajevu kada postoji sklonost ka nastajanju keloida. Sa delova tela, kao što je stomak, noge, leđa, ruke, dlake se retko koriste, ali i ove regije nisu isključene kao donorske. Ako se koriste dlake sa tela, mora se voditi računa o neizlaganju suncu u danima posle intervencije, kao i o nezi kože, kako bi ona zarasla lepo.
Ove regije se mogu koristiti na poseban zahtev pacijenata, iako prednost uvek dajemo zadnjem delu glave, sigurnoj regiji, sa najvećom gustinom i sa najvećom mogućnošću regeneracije.

Нема коментара:

Постави коментар